5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Şap kampanyası başladı

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, ilkbahar dönemi şap hastalığı aşılama kampanyasına start verdi. Kampanya kapsamında Erzincan genelinde 87 bin 800 büyükbaş ve 102 bin küçükbaş hayvan aşılanacak.

Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, “Şap hastalığının ülke genelinde hayvancılığa büyük darbe vurdu. Geçtiğimiz yıl içerisinde de ilimizde birçok mihrakta şap hastalığı görülmüştü. 15 Mayıs tarihine kadar sürecek kampanyada ekiplerin köy köy ahır ahır dolaşacaklar. Hedefimiz 87 bin 800 büyükbaş ve 102 bin küçükbaş hayvanı tek tek aşılamaktır. “ dedi.

Şap hastalığı görülen bölgelerde hayvansal ürün ihracatının tamamen durduğunu kaydeden Şahin, " Böyle bir durumun olmasını kesinlikle istemiyoruz. Erzincan hayvancılık bakımından çok uygun bir bölge. Bu durumda biz hayvancılığımızın gelişmesi için gerekenleri yapmakla yükümlüyüz. Hayvan hastalıklarının önlenmesi burada büyük önem taşıyor. Özellikle şap hastalığı hayvancılığımıza darbe vuran önemli bir hastalıktır. Her ne kadar il genelindeki tüm hayvanları aşılasak ta günlük olarak ilimize hayvan giriş ve çıkışı oluyor. Bu da zaman zaman Erzincan'da da şap hastalığının görülmesine neden oluyor. Biz Erzincan Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvancılık sektörünün önünü açmaya çalışıyoruz. Hayvan hastalıkları ile mücadele son yıllarda büyük bir başarı sağladık. Hayvan hastalıklarının önlenmesi gerek Erzincan gerekse ülkemizin ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadır. Bizim istediğimiz çiftçilerimizin kampanyaya ilgi göstermeleridir. Biz, köy köy gezerek mevcut hayvanları aşılamaya başladık. Hayvanlarına şap aşısı yaptırmayan çiftçilerin Müdürlüğümüze telefon etmeleri yeterlidir. Ekiplerimiz gelen tüm ihbarları anında değerlendirecektir" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?