6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış, İranlı turistleri ağırlayacak

SARIKAMIŞ, BU KAYAK SEZONUNDA İRANLI TURİSTLERİ AĞIRLAYACAK

Kars'ın Sarıkamış ilçesine gelen İranlı turizm acentesi sahipleri, incelemelerde bulundukları Bayraktepe Kayak Merkezi'ni çok beğendi.

İran Turizm Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Hasani Samad başkanlığında Sarıkamış'a gelen heyet, oteller bölgesini gezdikten sonra Bayraktepe kayak merkezindeki pistlere çıktı. Burada mekanik tesisleri, pistleri ve yağan kar kalitesini inceleyen turizm acentesi sahipleri, kayak merkezini çok beğendiklerini ifade etti. Ziyareti ile ilgili bir değerlendirme yapan Hasani Samad, Sarıkamış'ın doğal güzelliği, kar kalitesi ve pistleri ile mükemmel bir yer olduğunu belirterek, "Biz İran'da

Sarıkamış'ın ismini duyuyorduk ama yakından görmek istedik. Buraya İran kayakçılarını, İran turistlerini getirmek istiyoruz. Onun için buraya geldik ve buraları çok beğendik" dedi.

İran Ermitra Acentesi Müdürü ve İran Kayak Federasyonu Üyesi Mazyar Shahmiri ise yaptığı açıklamada, Sarıkamış tesislerini çok iyi gördüğünü, profesyonel kayakçıların kayak yapacağı bir yer olduğunu ifade etti. Shahmiri, "İnşallah bu sene kayakçıları buraya getireceğim. Burayı çok çok iyi gördüm. Otelleri kayak pistleri kar kalitesi çok güzel. Bu sene İranlı turistler buraya gelecek" dedi.

Çamkar Otel Satış ve Pazarlama Müdürü İlhan Bilici de, bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlamak için İranlı acente sahiplerini Sarıkamış'a davet ettiklerini söyleyerek, "Gelen misafirlerimize kayak merkezimizi gezdirdik. Buraları çok beğendiler. Özellikle pistlerimizi, mekanik tesislerimizi çok beğendiler. Sarıkamış'tan çok memnun ayrılıyorlar. Umuyoruz ki bu sene ve önümüzdeki yıllar için bu ziyaretin katkısı olacaktır. İran'dan gelecek misafirlerimiz ağırlamak için büyük heyecan duyuyoruz" diye konuştu.

İncelemelerini tamamlayan İranlı heyet, Çamkar Oteli'nde kahvaltı yaptıktan sonra karayolu ile Kars'a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:49:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 17:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?