6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış Belediyesi bayrama hazır

SARIKAMIŞ BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİNİ ARTIRDI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde belirlenen yerlerin dışında kurbanlık hayvanların kesimine izin verilmeyeceği belirtildi.

İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kurban Bayramı tedbirlerini artırdıklarını belirterek, kurbanlık hayvanların satışlarının sıkı denetim ve kontrol altında gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Özbilen, Belediye Veteriner Hizmetleri Birimi ve İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından satış yerlerinin düzenli olarak denetleneceğini kaydederek, "Alana getirilen kurbanlıkların zabıta ve veterinerlik birimi çalışanları tarafından küpe ve menşei şahadetnameleri ile sağlık raporu kontrol edildikten sonra girmesine izin verilecek. Kontrolünün yapıldığına dair kulaklarında kimlik küpesi olmayan hayvanların satışına kesinlikle izin verilmeyecek" dedi.

Başkan Özbilen, çevre ve sağlık tedbirlerine ilişkin olarak da, "Mahalle araları, sokaklar, caddeler, meydanlar, park gibi umuma ait yerler, kapıları sokak ve caddelere açılan bina önleri gibi yerlerde kurban kesimine müsaade edilmeyecek. Ancak, kesim için olmak şartıyla kendisi, komşusu veya bir başkasının bahçesi ya da mülkünde kurban kesmek isteyenler, sokak ve caddelere taşımamak ve çevre sağlık kurallarına uymak kaydıyla kurbanlarını kesebilecekler" şeklinde konuştu.

Başkan Özbilen, kurbanlarını kesmek için uygun yer bulamayan vatandaşlarında belediyeye ait hijyenik olarak hazırlanmış mezbahaneden bayram boyunca yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 13:23:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 13:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?