5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sarıkamış büyüyor

Sarıkamış ilçesi Belediye Başkanı İlhan Özbilen, turizm beldesi olan ilçenin gün geçtikçe daha da büyüdüğünü söyleyerek, ilçenin hak ettiği yere gelebilmesi için bütün ekibiyle geceli-gündüzlü çalıştıklarını belirtti.

İHA muhabirine ilçedeki gelişmelerle ilgili bilgi veren Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, “Kış turizmi, yayla turizmi ve inanç turizmi ilçede büyük bir potansiyel oldu. İç ve dış turizmde artışlar gözlendi. İlçemize gelen turistler otellerde konaklayarak tatilleri bittikten sonra rahatlıkla havaalanına gidiyorlar” dedi.

Eski hal binasının yıkılması ve yerindeki boş arsanın değerlendirilmesi için 3 katlı bir İş Merkezi yapılmasını da kararlaştırdıklarını söyleyen Özbilen, “Turistlerin talepleri doğrultusunda iş merkezi dizayn edilecektir. Birinci katta büyük mağazalar, ikinci katta Sarıkamış’a özgü malların satılabileceği mağazalar ve üçüncü katta ise cep sineması, kafeterya ile çok amaçlı salonlar yapılacak. Ayrıca bu iş merkezine yürüyen merdivenler kuracağız” diye konuştu.

SARIKAMIŞ’TA CADDELER YENİLENİYOR

İlçenin Cumhuriyet mahallesi ve Demirciler caddesinin yenileceğini de ifade eden Özbilen, “560 metrekarelik kilit beton ve parke taşlarla caddeyi yapacağız. 2 bin 500 metre beton bordör döşenecek. Rüştü Paşa caddesi, Eğitim caddesi, Yeşil Cami caddesi ve Sanat sokakta 5 bin 300 metrekarelik kilit beton Parke taşı döşenecek. Bahsedilen bu yollara tuvalet kenarları yeniden döşendi. Yağmur sularının yeraltında yürütülmesi için yapılacak olan yolların altına yağmur su kanalları ve taşıyıcı borular, ızgaraları ile beraber döşetildi. Sarıkamış Belediyesinin yapılan her işlerinin günübirlik değil, geleceğe yönelik yapılması gayretindeyiz.” dedi.

PLANSIZ YAPILAŞMAYA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Özbilen plansız yapılaşmaya fırsat vermeyeceklerini de vurgulayarak, şunları söyledi:

“Çok iyi bir ekiple çalışmalarımız devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 27, 28, 29, Ağustos 2008 Tarihlerinde Sarıkamış Harekatı ve Bölgesi Şehitlikleri için Sarıkamış’ta yarışma şartnamesinin değerlendirileceği jüri heyeti ikinci toplantısı düzenlenecek”

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 21:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sergen isvarlar IP: 88.233.145.xxx Tarih : 19.08.2008 02:56:22

EVET SARIKAMIŞ GÜZEL YER BİZE TEMİZ HAVA VEREN YERDİR ONUN İÇİN SARIKAMIŞI İYİCE BÜYÜTÜN