3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Sarıkamış dünya markası olacak

SARIKAMIŞ KAYAKTA DÜNYA MARKASI OLACAK

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan kayak tesisleri için hazırlanan master planıyla bölgenin kış turizminde dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmesi hedeflendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Bayraktepe Kayak Merkezi'nin, dağın her bölümünde mekanik tesislerle donanmış uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak pistleriyle Türkiye'nin gözbebeği olduğunu söyledi. Özbilen, hazırlanan master plan çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ile Kars Sarıkamış Kültür ve Turizm Anonim Şirketi'nin ortak çalışmasıyla Sarıkamış Kayak Tesisleri'nin dünyanın sayılı kayak tesisleri arasına sokulmaya çalışılacağı belirtti.

Master plan çalışmalarının 3 ayrı aşamada uygulanacağını kaydeden İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen, "İlk aşamada yatırımların parasal yönüyle ilgili Bayındırlık Bakanı Faruk Özat, Çamurlu dağı için yeteri kadar ödenek verdi. Çamurlu dağının problemi çözdük. Yüce Kayak Tesisleri'ne eğitim amaçlı kayak merkezini bir kaç gün sonra hizmete açacağız. Orası hizmete açıldığı zaman sporcular tamamen orada kayacak, Bayraktepe Kayak Merkezinin yoğunluğu da azalacak. Karanlık dere ile ilgili yabancı ülkelerle yapılan çam dikim alanı konusundaki problemimiz de Ak Parti Kars Milletvekilimiz Zeki Kara Bayır'ın şahsi çabaları ile çözülmüş bulunmaktadır. Kafe ve barınma yerleri hazır fidanlık alanı önümüzde bir engeldi onu da çözdük. Bu yıl konaklama konusunda çok sıkıntılar yaşadık. İnşallah önümüzdeki kışa hazırlık olarak iş adamlarımız otel yapacak. Sarıkamış turizmi kış sezonlarında göz dolduracaktır. Karanlık Dere Projesi'yle telesiyej ve gondol liftlerin yapılacağını ve olimpik standartlara uygun 2 bin 500 metre uzunluğunda iki ayrı pistin açılacak" dedi.

Master planın 2. aşamasında Sarıkamış ilçe merkezinden kayak merkezine gondol kurularak, kayakseverlerin taşınacağını belirten Başkan Özbilen, son aşamada ise 17 kilometre uzunluğunda Alp Disiplini kayak için pist ve snowbordcular için özel pist açılacağını kaydetti. Master planın uygulanması ile Sarıkamış'ın kış turizminde dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına gireceğine inandıklarına dikkat çeken Özbilen, "Ayrıca kros kayağı parkurları da yapılacak. Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi, dağın her bölümünde mekanik tesislerle donanmış uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak pistleriyle Türkiye'nin gözbebeği olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 18:04:01
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 18:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?