4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Sarıkamış kara gömüldü

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 2,5 metreyi aştığı bildirildi.

Türkiye'de eşsiz güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken, Avrupa'da ise emsallerine göre kristal karı ile farklı olduğunu ilan eden Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi kış turizminin cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Son yıllarda başlattığı tanıtım atağıyla dikkatleri üzerine çeken Sarıkamış Bayraktepe ve Karanlıkdere Kayak Merkezi'ni cazibe haline getirdi. Sarıkamış Genç İş Adamları Derneği (SAGİAD) Başkanı İsa Cengiz, Sarıkamış Kayak Merkezi'nin en önemli özelliğinin kristal kar olduğunu belirtti.

Cengiz, "Bugün kayak merkezlerinin kar kalınlıklarına bakıyorum 3 metreye yaklaşanlar var. Ama bu merkezlerin karı ıslak olur. Yani kayak yapmak için uygun kar değildir. Lakin Sarıkamış, Bayraktepe ve Karanlıkdere kayak merkezlerindeki kar kristal kar olup kayak için bulunmaz bir nimettir. İşte biz bu nimetin yeni yeni kıymetini anlıyoruz. Herkesin emsalinin yalnızca Alplerin belli bir bölgesinde bulabileceği kayak sporu için önemli karı Sarıkamış'a gelerek görmesini istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2012 Çarşamba 18:31:31
Güncelleme :15 Mart 2012 Perşembe 16:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?