2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Sarıkamış kış turizmine hazır

SARIKAMIŞ 2011 KIŞ TURİZMİNE HAZIR

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde bulunan Otel Aras Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Kristal karı ve kayak pistleriyle kış turizmin önemli yerleri arasında yerini alan Sarıkamış’ta bayram öncesi ve kış sezonu hazırlıklarını tamamlayan oteller, misafirlerini bekliyor. Otel Aras Sahibi Menderes Akın, Kurban Bayramı’nda gelen misafirlere kayak yaptırmayı hedeflediklerini vurguladı. Aras Otel Sahibi Menderes Akın, otellerde gerekli tadilat ve tamirat işlerinin tamamlandığını, çevre düzenlenmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyledi.

SARIKAMIŞ’A YOĞUN İLGİ

Otel Aras Sahibi Menderes Akın, Bu yıl Sarıkamış’a yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Bu yıl Sarıkamış’a yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlar yapıyoruz. İlginin olması bizleri son derece mutlu ediyor. Sarıkamış, eşsiz güzelliği ile fazlasıyla bunu hak ediyor. Unutmamak gerekir ki bu yıl Karanlık Dere pistleri bu ivmeyi daha da yukarı çıkaracaktır. Zaten birçok misafirimizin beklentisi bu yöndeydi. Normalde geçen sene açılacaktı, ancak olmadı. Bu sene sezon başlangıcı itibariyle hizmete girecektir” dedi.

YILBAŞI VE SÖMESTRE TATİLİ İÇİN YÜZDE 60 REZERVASYON YAPILDI

Ayhan Akın “Şu anda Ankara, İstanbul, İzmir’den erken rezervasyonlarımız başladı. Özellikle yılbaşı ve sömestr için yüzde 6 kesin rezervasyonlarımız yapılmış durumda. Bunun yanında Kasım, Aralık ve Ocak ayları içinde talep geliyor” diye konuştu.

RUSYA VE İRAN’DAN TUR OPRETÖRLERİYLE GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ

Otel Aras Genel Müdürü Ayhan Akın, Sarıkamış’a olan her geçen gün daha arttığını, Rusya ve İran’dan tur yabancı tur operatörleriyle görüşmeler başlattıklarını da dile getirdi.

Akın, “Rusya ve İran başta olmak üzere yabancı tur operatörleriyle görüşüyoruz. Zaten yatak kapasitesi çok fazla gelmiyor, özellikle yoğun dönemde. Bizde önümüzdeki yıllar yatak kapasitesinin artmasını umuyoruz. Yatak kapasitesi artırarak bütün talepleri karşılayacağız. Bunun içinde planlarımız var. Bu planlarımızı hayata geçirdiğimiz takdirde Sarıkamış’ta yabancı turistlerin sayısının daha da artacağına inanıyorum. Kurban Bayramı’ndan önce kar bekliyoruz. Gelen misafirlere bayramda mutlaka kayak yaptırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde Sarıçam ağaçları arasında saatte 2 bin kişi taşıma kapasiteli 3 adet modern telesiyej tesisi bulunuyor.

Bayraktepe’de, bu yıl hizmete açılacak Karanlık Dere bölgesinde yeni kayak pistleri ile toplam pist uzunluğu 25 kilometre olacak. Bayraktepe de 1 snowboard ve 8 slalom olmak üzere 9 adet pist bulunuyor. Kayak merkezi bünyesinde bu sezon hizmete girecek Karanlık Dere telesiyej tesisi ve iki adet 2 bin 500 metre uzunluğundaki pistlerde, ulusal ve uluslararası müsabakalarında yapılabilecek.

Öte yandan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 350 yataklı Toprak Otel, 160 yataklı Çamkar Otel ve 60 yataklı Kardelen Otelde, kayak sezonu için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlayarak misafirlerini beklemeye başladı

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 11:24:03
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 11:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?