6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış ormanlarında sıkı denetim

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli orman muhafaza memurları odun kaçakçılığına karşı denetimlerini artırdı.

Her gün sabah saatlerinde ekip arabasıyla Sarıkamış Ormanlarına giderek denetimlerde bulunan orman muhafaza memurları odun kaçakçılarına göz açtırmıyor.

Ekipler dün de Acısu mevkiinde evlerine at ve eşek arabalarıyla odun götürenleri kıskıvrak yakaladılar. Yapılan kontrollerde çocukların taşımış oldukları odunların çalı çırpıdan ibaret olduğu ve suç unsuru teşkil etmediği anlaşıldı.

Şehitler Mahallesi'nden gelerek ormandaki ağaç dallarını at ve eşek arabalarına yükleyen çocuklar, kış aylarının çok sert geçtiğini ve onun için kendiliğinden kırılmış olan ağaç dallarını yakacak için götürdüklerini söylediler.

Çocuklardan Metin Geniş, "Bu ağaç dallarını götürüp yakıyoruz. Buranın kışı hiç bir şeye benzemiyor. Onun için evimize kışlık yakacak olarak götürüyoruz. Orman İşletmesinin ekiplerinden bir türlü kurtulamıyoruz. Gelip bizi yakalıyorlar ve odunlarımızı boşalttırıp götürüyorlar. Böylelikle bir günümüz boşa gitmiş oluyor" dedi.

Yapılan denetimlerde usulsüz bir durumla karşılaşmadıklarını söyleyen Orman Muhafaza Mumuru Mahir Çelik, "Bunlar ormanın temizlenmesi için ağaç dallarının çöpünü getiriyorlar. Herhangi bir yangına sebebiyet vermesinler diye yangınları önlemek için bu parçaları alıp evlerine götürüyorlar" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 18:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?