6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış Şehitliği yapılıyor

Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin Türk askeri için yapılması planlanan 'Sarıkamış Şehitliği'nin yapım süreci başladı.

Kars'ta, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl düzenlenen 'Sarıkamış Harekatı Anma Alanları Fikir Yarışması' 2008 yılının Aralık ayında sonuçlanmış ve Mimar Mürşit Günday'ın ekibi birinci olmuştu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nde 21 Nisan 2009 günü yapılan toplantıda ise, birinci olan projenin uygulanması için sürecin başlatılmasına karar verildi. Buna göre 21 Mayıs 2009'a kadar proje sahipleri ile sözleşme imzalanarak uygulama projeleri ve yaklaşık maliyetler hazırlanacak. İhale Kars İl Özel İdaresi'nce yapılacak. İhale öncesi ve sonrasında her türlü teknik ve maddi destek Kültür Bakanlığı'nca sağlanacak. 2009 yılında ihale dosyası hazırlanarak 2010 yılında uygulama başlatılacak.

Proje 2012 yılında tamamlanacak.

21 Nisan'da yapılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantıya, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Vali yardımcısı Doğan Demirdaş, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çiftçi ile Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Milli Savunma, Çevre ve Orman Bakanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı temsilcileri, yarışma juri heyeti, proje sahipleri ile Bakanlık bürokratları katılmıştı.
2 ayrı aks üzerinde planlanan Sarıkamış Şehitliği ile ilgili projenin görüntüler ve müzik eşliğindeki üç boyutlu canlandırmalarına Kars Valiliği'nin www.kars.gov.tr internet adresinden ulaşılabileceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?