5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sarıkamış'a Fransız yatırımı

Fransa'nın en önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Noraz Jean Pierre ve Domaine Des Sybelles'in sahibi Gaston Maulin eşiyle birlikte geldiği Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yatırım amaçlı incelemelerde bulundu.

Bölgenin tatil köyü projesine uygun olduğunu söyleyen Maulin, "Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ni daha iyi değerlendirmek için orta gelirli insanları buraya çekmek gerekli. Onun için buraya tatil köyü projesi daha elverişli olur" dedi.

Türkiye'nin Fransa Lyon Başkonsolosu İsmail Hakkı Musa, Fransa'da ikamet eden İşadamı Selahattin Gökçe, Karslı İşadamı Remzi Aras ve Sakaryalı İşadamı Eyüp Turan'ın daveti üzerine eşiyle birlikte Türkiye'ye gelen, Noraz Jean Pierre ve Domaine Des Sybelles kayak merkezlerinin sahibi Gaston Maulin, Erzurum Palandöken, Kayseri Erciyes, Sakarya Kartepe kayak merkezlerinde incelemelerini tamamladıktan sonra geçtiğimiz günlerde Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ne geldi. Sarıçam ormanlarıyla kaplı, kristal karıyla farklı olan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yatırım amaçlı incelemelerini tamamlayan Gaston Maulin, Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse'den kayak merkezi hakkında bilgi aldıktan sonra Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'i makamında ziyaret etti.

Özbilen'in Sarıkamış'la ilgili detaylı bilgi vermesinden sonra açıklamada bulunan Gaston Maulin, önceden duymuş olduğu Türk misafirperverliğine hayran olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Karslıların kayak aşkının kendisini çok etkilediğini söyleyen Gaston Maulin, "Kayak aşkınızı fark ettik. Bu kayak projelerini bir yerlere götürmeniz için yardımcı olacağız. Biz, sizde bu kayak aşkını gördük. Bu projelerinize katılacağız ama ilk keşifte fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Önce projeyi kafamda değerlendirip daha sonra düzgün bir şekilde cevaplandıracağım. Çok ekstra bir kapasiteye sahip ve yapılacak çok işler var burada. Cıbıltepe mevkisinde daha çok yapılacak yardımcı pistleri fark ettik" dedi.

TATİL KÖYÜ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLEBİLİR

Sarıkamış için en uygun olacak yatırımın tatil köyü olacağını savunan Gaston Maulin, "Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ni daha iyi değerlendirmek için orta gelirli insanları buraya çekmek gerekli. Onun için buraya tatil köyü projesi daha elverişli olur. Bundan dolayı sizi kayak merkezlerime davet ediyorum. Oraya gelirseniz her şeyi yerinde görürsünüz ve daha iyi anlarsınız. Şimdi bir kayak merkezi kurduğunuzda bunun bir limiti olmaz. Müşteri geldikçe o büyür, kendi kendisine büyür, açılır genişler. Bir karşılaştırma yaparsak Fransa da tatil köyü olmayan kayak merkezlerinde gelir yüzde 10 düşüyor. Şimdi bizim kayak istasyonlarımız bu tatil köyü sisteminde olduğu için geliri 3 misli artırıyor" diye konuştu.

GASTON MAULİN VE BERABERİNDEKİLER VALİ ERDEN'İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER

Gaston Maulin, eşi Maryse Maulin, Fransa'da ikamet eden işadamı Selahattin Gökçe, Karslı işadamı Remzi Aras ve Sakaryalı işadamı Eyüp Turan'la birlikte Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında, amaçlarının kar turizmine hizmet etmek olduğunu belirten Gaston Maulin, Sarıkamış Kayak Merkezinde kayak turizmini daha da geliştirmek ve cazibe merkezi haline getirmek için yeni telesiyej ve pistler, konaklama yerleri gibi yatırımlar yapılması gerektiğini vurguladı.

Vali Erden ise geniş pistleri, uzun sarıçamları ve kristal karı ile eşine az rastlanır güzellikte olan Sarıkamış Kayak Merkezi'nde, Sarıkamış ve dağlarının Master Planı ve projeleri ile bölgeyi turizme kazandırmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Bölgenin turizme açılması sonucu, yatırımcıların bölgeye gelmeleriyle kış turizminde büyük bir hamle yapılmasını bekliyoruz. Sarıkamış ve çevresinin doğal güzellikleri, ormanları ile yayla turizmi olarak yaz ve bahar aylarındaki iklim şartları, temiz ve bol oksijenli havasıyla, bölgemiz at sporu ve avcılık ile golf, çim kayağı, binicilik gibi spor aktivitelerine son derece uygundur" şeklinde konuştu.

Gaston Maulin daha sonra eşiyle birlikte Fransa'ya döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 18:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?