3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Sarıkamış'ı sel vurdu

KARS'TA SEL KÖYLERDE HASARA YOL AÇTI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen selde çok sayıda köy zarar gördü. Toprak damlı onlarca ahır ve evin tavanı çöktü.

Kızılay Sarıkamış Şube Başkanlığı ekipleri, yoğun yağışlar neticesinde meydana gelen selden zarar gören Beşyol, Kayalıboğaz, Eşmeçayır ve Çardakçatı köylerinde giderek zarar gören vatandaşlara yardımda bulundu.

Bir süredir Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan sağanak yağmurlar, Sarıkamış ilçesine bağlı köylerde yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Beşyol, Çardakçatı, Karapınar ve Kayalıboğaz köylerinde onlarca toprak damlı ev ile ahırlarda çökmeler meydana geldi. Aşırı yağışlardan dolayı en çok etkilenen ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Beşyol köyü oldu. Haftalardır etkili olan sağanak yağmur, birçok ev ve ahırın çökmesine neden oldu. Yağışlardan dolayı 20 evde kısmi çökmeler olurken, 5 evin yan

duvarları yıkıldı, 2 ev ise tamamen çöktü. Evlerin gündüz çökmesi olası olası can kaybını önledi. Bu köylerde Kızılay Şube Sarıkamış Başkanlığı yardım çalışması başlattı.

KARS'TA SEL KÖYLERDE HASARA YOL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 09:35:01
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 11:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güven IP: 188.41.25.xxx Tarih : 13.05.2010 21:19:51

marifet vatandaşa 2 tane kızılay logolu kolı verip bakın biz bunu yaptık havası vermek değil önemli olan bunların önlemini almak ve vatandaşı bilgilendirmek ne sivil toplum kuruluşları nede diğer insanı yardım kurumları karsda hiçbir vasıfları yok