5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sarıkamış'ı yasa boğan kaza

Erzincan'da dün öğlen saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden aynı aileden 6 kişinin cenazeleri bugün Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Dün gece Erzincan'dan alınan cenazeler sabaha karşı Sarıkamış ilçesine getirildi. Cenazeler hastane morguna konulurken, Sarıkamış Mezarlığı'nda 6 kişi için yan yana mezarlar kazıldı.

İlk olarak Recep(6) ve Doğukan Alkan'ın(13) cenazeleri toprağa verildi. Mezarlıkta kılınan cenaze namazına yüzlerce vatandaş akın etti.

Sarıkamış Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve ölenlerin yakınlarının da hazır bulunduğu törende gözyaşı sel oldu. Emine Alkan(66), Sayim Alkan(42), Necmiye Alkan(28) ve Zeliha Alkan'ın(2) cenazeleri de Gaziler Meydanı'ndaki Yeşil Camii'de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 

ÖLÜM PEŞLERİNİ BIRAKMADI
Trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişi, tedavisi için 20 gündür Bursa'da bulunan Emine Alkan'ı ziyaret etmek ve daha sonra Kars'a dönmek için önce Bursa'da toplandı. Fransa'da amcası Hakim Alkan'ın yanında bulunan Doğukan da buluşma için 1 hafta önce İstanbul'a gitti. Doğukan, İstanbul'dan babası Sayim Alkan ile birlikte Bursa'ya gitti.

Dün memleketleri Kars'a gelmek için birlikte yola çıkan Alkan ailesinin içerisinde bulunduğu otomobilin, Erzincan-Erzurum E-80 karayolunun 42. kilometresinde TIR ile çarpışması neticesinde meydana gelen trafik kazasında otomobildeki Alkan ailesinin 6 ferdi hayatlarını kaybetti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 15:49:04
Güncelleme :16 Temmuz 2008 Çarşamba 15:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür IP: 85.98.124.xxx Tarih : 17.07.2008 15:11:44

düzeltme..osman nihat yüce kağızman belediye başkanıdır...