6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamışlılardan çıplak ayaklı protesto

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kar üzerinde çıplak ayaklarla İsrail'i protesto etti.

Sarıkamış Gaziler Meydanı'nda kar yağışı altında Cuma namazı sonrası düzenlenen mitinge, öğrencilerin yanı sıra Sarıkamışlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde İsrail'e lanet okundu. Öğrenci temsilcisi Emrah Dağaşan yaptığı konuşmada, katil İsrail'in bu zulmü karşısında Türk halkı olarak sessiz kalmayacaklarını, masum Filistin halkına dua etmenin yanında, katil Siyonist İsrail'in mallarını boykot ederek tepki koyacaklarını belirtti. Dağaşan, "İsrail, ellerinde
taştan başka bir şey bulunmayan masum halkı dünyanın gözü önünde ağlatarak, insan hakları ile alay ederek, orantısız güç kullanarak orada bir soykırım uygulamaktadır" diye konuştu.

Daha sonra protestocular eksi 25 derecede ayakkabılarını çıkararak çıplak ayakla kar üstünde İsrail aleyhine sloganlar attılar. Miting olaysız bir şekilde sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vvvvv IP: 78.167.175.xxx Tarih : 12.01.2009 15:42:07

güzel bi olay ama sayın başkan bu haberleri okuyosa sarıkamışta deil karsta kaymak istiyoruz ve kayak tesisi istiyoruz kar kalitesinin en yüksek oldugu karsta kayak tesisinin olmaması büyük eksiklik