6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta aile dramı

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Aşağı Sallıpınar köyünde maddi durumu iyi olmayan ve 11 çocuğundan 5'ini yetiştirme yurduna vermek zorunda kalan baba hayırseverlerden yardım bekliyor.

Daha önce durumlarının iyi olduğunu ama 15 yıllık evinin yanmasının ardından hayatının bir anda değiştiğini anlatan 59 yaşındaki baba Ali Yayçınkaya, "Ben çobanlık yapıyordum. 15 yıl önce evimin yaması nedeniyle ilk eşim akıl dengesini kaybetti. İlk eşimi iki defa İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi daha sonra Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırdım. Buralarda 3 yıl tedavi gördükten sonra eve getirdim ama kısa süre sonra eşimi kaybettim. Çocuklarıma bakamıyordum. Her şey sorun olamaya başlıyordu. Evde çocuklarla ilgilensem eve ekmek getiren yoktu. Çalışmaya gitsem çocuklarıma bakan yoktu. Ne yapacağımı bilemiyordum. Daha ağabeyimle konuştuk durumu ve ben Kars Valiliği'ne çocuklarımı yetiştirme yurduna vermek için dilekçe verdim. En küçük çocuğum ise yanımda kaldı. İlk eşimden olan 6 çocuğumdan 5'i yetiştirme yurtlarına vermek zorunda kaldım. Daha sonra ikinci evliliğimi yaptım. İkinci evliliğimden de 5 çocuğum oldu. Evimde yiyecek ekmeğim yok. Çocuklarıma bakamıyorum.

Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Çocuklarımı okutacak durumum yok. Bir haftadır evde yiyecek ekmeğimiz yok. Sarıkamış Kaymakamı'yla görüştüm. Durumumu anlattım. Allah razı olsun bize kömür yardımında bulundu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 16:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agah aslan IP: 84.135.253.xxx Tarih : 20.02.2009 22:31:49

Allah yardimcin olsun durum vahim  vahim oldugu kadarda sakat  birinci esden 6 cocuk? ALLAH rahmet etsin esinizi kayip ettiniz  ikinci evliliyi yaptiniz  Hayirli ugurlu olsun 5 tanede bunda n 11 yavru dünyaya  getirdiken sonra agabeyine fikir konusmussun cok gec kalinmis fikir alisverisi elbette devlet onlari büyütecek devletten böyle yardim isteyeceyine  nasil önlem alinir yardimi isteseydiniz  sorun daha kolay cözülürdü kanimca .devlet her seyi verir  ama anne baba sevgisini  veremeyecek asla  uzun lafin kisasi öbür tarafta isin yas arkadas ALLAH kolaylik versin . süphesiz yardim sever vatandaslar insani görevlerini yerine getirirler.