6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta asker uğurlaması

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Şubat 2009 celbinde Askerlik Şubesi'ne kayıtlı 1989 doğumlu yükümlüler bugün yapılan törenle birliklerine gönderildiler.

İnönü Mahallesi'ndeki Askerlik Şubesi önünde yapılan törene, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Erhan Uzun ve asker aileleri katıldı. Daha sonra asker adayları ve aileleri ile protokol üyeleri, subay eşleri birlikte halay çektiler. Beş yaşındaki Azat Kaya'nın ağabeylerine çaldığı davul görenleri büyüledi. Sinan Baba isimli asker adayına annesi kına yaktı türkü söyledi. Asker anası Birsen Baba, "Çok mutlu ve gururluyum.

Böyle bir evlat yetiştirip askere gönderiyorum. Annelere ve babalara sesleniyorum; sakın üzülmesinler. Evlat yetiştirip asker ettiğimiz için ne mutlu bize. Ne mutlu Türk'üm diyene. Oğlumun eline şu anda kına vuruyorum. Allah herkese nasip etsin. Bizim geleneklerimizde askere gidene kına yakılır. Ben de oğluma kına yakıyorum. Geleneklerimiz yerine gelsin" dedi.

''Vatan borcunu ödemeye gidiyorum'' diyen eli kınalı Sinan Baba, dağdakilere hadlerini bildirmeye gittiği için çok mutlu ve sevinçli olduğunu söylerken baba Bülent Baba ise, "Oğlum asker olacak diye çok sevinçliyim. Vatanına hizmet etmesi için seve seve gönderiyorum. Vatana kurban olsun. Hayırlı olsun. Bütün evlatlarımız sağ salim gelsinler" şeklinde konuştu.

Sinan Baba'yı ailesi atlı kızakla Askerlik Şubesi'ne getirdi. Sinan Baba, annesi ve babasıyla beraber protokol üyeleri ile halay çektikten sonra teslim oldu.
Uğurlamalar sırasında asker yakınları göz yaşlarını tutamazken Yasemin Şahin, "Ben kardeşimi gönderiyorum. Güle güle gönderiyoruz, güle güle gelsin. Biz onları burada komutanlarımıza emanet ediyoruz. Yine böyle güzel bir şekilde karşılayacağız inşallah. Allah'ın izniyle hepsi güzel bir şekilde gidip güzel bir şekilde gelir. Biz çok gururluyuz. Gurur ve mutluluktan ağlıyoruz. Rabbim askerlerimizi evine ve ailesine kavuştursun. Üzüntüden çok gurur var" ifadelerini kullandı.

Tören sonunda 1989'a 1. tertip 250 asker adayı sevk belgelerini aldıktan sonra konvoyla uğurlandılar.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?