3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Sarıkamış’ta doğalgaz tepkisi

SARIKAMIŞ’TA DOĞALGAZ TEPKİSİ

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Doğalgaz başvurusunda bulunan vatandaşlar, işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle yaklaşan kış öncesi oldukça endişeli günler yaşıyor.

Sarıkamış ilçesinde doğalgaz dağıtımı yapan Kars-Ardahan Doğalgaz Dağıtım şirketi (KARGAZ)’nin doğalgaz taleplerine geç karşılık vermesi ilçe halkını kara kış öncesi düşündürüyor.

Yaklaşık bir kaç ay önce doğalgaz başvurusu yaptığını söyleyen Maksut Yıldıran, “Havaların soğumasına ve yaklaşan kışa rağmen daha henüz bir sonuç alamadık” dedi.

KARGAZ yetkililerinin 90 gün içerisinde gerekli işlemlerinin yapılacağını açıklamasına rağmen bir gelişme olmaması tepki gösteren Yıldıran, “Üç ay içerisinde doğalgazın bağlanacağını söylüyorlar. Biz bu üç ayda ne yapalım? İşlemlerin neden bu kadar uzatıyorlar anlamış değiliz. Yetkililere yaklaşan kışı nasıl geçireceğimizi sorduğumuz da yanıt alamıyoruz. Ben altlı üstlü iş yerimi yaptırdım. Fakat benim doğalgaz almak için tüm işyerlerimi doğalgaz sisteminde yaptırdım ama fakat bana doğalgazı vermediler” dedi.

Ev hanımları ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayan üniversite öğrencilerinin ev sahiplerinden sobalı evlerini doğalgaza çevirmesi gerektiğini belirten üniversite öğrencisi Kadir Alp ise “Öğrenciler ilçede zaten barınma sıkıntısı çekiyor. Birde bu tür problemler çıktımı burada okumaktan vazgeçiyorlar. Bu problemin bir an önce çözülmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Sarıkamış’ın turizm ilçesi olduğunu belirten ilçe halkı, hava kirliliğini önleyecek, ailelere ve öğrencilere sıcak su ve ısınmada kolaylık sağlayacak doğalgaz çalışmalarında KARGAZ’ ın taleplere karşılık vererek, gerekli teknik elaman takviyesini yapıp başvuruların bir an önce sonuçlandırmasını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 10:21:03
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 14:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?