6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta ilginç manzara

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde başıboş bırakılan hayvanların Kaymakamlık önündeki Atatürk büstü civarını istila etmesi emniyet güçlerini harekete geçirdi.

 Polisler güçlükle hayvanları dışarı çıkardılar.
Hayvancılık bölgesi olması nedeniyle başıboş bırakılan hayvanların oluşturduğu çirkin görüntülerin bir yenisi de bugün yaşandı. Kaymakamlık binasının önünde bulunan Atatürk büstünün etrafındaki yeşilliklerde otlayan hayvanlar polisleri harekete geçirdi. Bölge Trafik Denetleme Amirliği’nde görev yapan polis memurları koşar adımlarla hayvanları bulundukları yerlerinden uzaklaştırmaya çalıştılar. Polisler uzun uğraşlar sonucu hayvanları bölgeden çıkarmayı başardılar.
Kış turizminin merkezi olan ilçede bu ve benzeri görüntülerin aynı zamanda da görüntü kirliliğine neden olduğunu belirten vatandaşlar, hayvanlarını başıboş bırakan vatandaşlara cezai yaptırımların uygulanmasını istediler.
Zaman zaman da trafik kazalarına davetiye çıkaran hayvanların sahiplerine uyarıların yapılmasını da isteyen duyarlı vatandaşlar, “İlçemiz bir turizm beldesidir. Bir çok yerli ve yabancı turist ilçemize gelmekte ve bu çirkin görüntüleri görünce de şaşırmaktalar. Hayvan sahiplerinin daha duyarlı ve dikkatli olmaları gerek. Lütfen herkes hayvanına sahip çıksın” dediler.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 16:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?