6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta kar festivali

Sarıkamış ilçesinde düzenlenen "3. Kar Festivali"nde çocukların kızak yarışması ilginç görüntülere sahne oldu. 

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, eksi 15 derece hava sıcaklığında gerçekleştirilen 3. Geleneksel Sarıkamış Kar Festivali'ne Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Ardahan Valisi Murat Yıldırım, AK Parti Kars milletvekilleri Zeki Karabayır, Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış'ın önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi. 

Vali Erden ise, kış sporları ve kış turizmi bakımından Türkiye'nin birinci derece öncelikle beş merkezinden biri olan Sarıkamış Kayak Merkezi'nin giderek önem kazandığını vurguladı. Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösterisinden sonra minik kızlar ve erkekler kızak yarışmaları yapıldı. 

200 metre minik kızlar yarışmasına katılan 9 kızakçı, kıyasıya yarıştı. Bitiş çizgisine varmak üzere olan 5 yaşındaki Sude Aydın, bir yarışmacıyla çarpıştı. Yarışmayı sonuncu olarak bitiren minik Sude, ağlamaya başladı. Görevlilerin kolları arasında alana getirilen ve dereceye giremediği için hüngür hüngür ağlayan minik Sude'yi görevliler sakinleştiremeyince babası Ahmet Aydın teselli etmeye çalıştı. Sude, "Bir sonraki yıl yarışmalara katılacak mısın?" sorusunu üzerine ise "Hayır. Çünkü ayaklarım dondu" şeklinde konuştu. 

Festival alanında bulunan diğer çocuklar da annelerinin el ve ayaklarını ovuşturmasıyla ısınmaya çalıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 14:16:52
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 14:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?