5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sarıkamış'ta kayak sezonu açıldı

Kristal karı, Sarıçam ormanları ve uzun pistleriyle bölgenin en önemli kayak merkezlerinden olan Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu protokol üyelerinin katıldığı programla resmen açıldı.
 
Açılışta konuşan il ve ilçe yöneticileri ile milletvekilleri kayak severleri Bayraktepe'ye davet ettiler. 

Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki zirvede kar kalınlığının 50 santime ulaşmasıyla birlikte protokol üyeleri tarafından kayak sezonunun açılış programı düzenlendi. Zirvede düzenlenen programa; Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Vali yardımcıları, ilgili daire amirleri ve kayak takımı öğrencileri katıldı. 

Bulgaristan'daki kayak yarışmasında dünya üçüncülüğü ve Türkiye birinciliği bulunan Sarıkamışlı Karcan Cengiz'le bir süre sohbet eden Vali Mehmet Ufuk Erden, sporcuya başarılar diledi ve diğer genç sporcularında bu tür başarılar almalarını istedi. 

Topluca çektirilen hatıra fotoğrafının ardından konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden, "Serhat ilimiz Kars'ın şirin ilçesi Şehitler Yatağı Sarıkamış Kayak Merkezi'nde bugün itibari ile kayak sezonunu açıyoruz. Kayak sezonunun ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sarıkamış, sarıçam ormanları ile de önemli bir ilçedir. Burada ormanlık alanda kayak severler keyifle kayabilirler. Geçen sezonlarda da buradan keyifle ve memnuniyetle ayrılan misafirlerimiz oldu. Bu yıl da ilçemizde kayak severlerimizi ağırlamaktan zevk alacağımızı belirterek kayak severlerimizi buraya bekliyoruz. Pistlerimiz son derece güvenlidir. Bütün yaz boyunca da pistlerimizin ve telesiyejlerimizin bakımları yapıldı. Güvenli bir şekilde kayak keyfini kayak severler yaşayabilirler" dedi. 

Sarıkamış'ın kültür ve kış turizmi açısından bakir bir yer olduğunu ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, "Kayak sezonunun ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Sarıkamış'ın önü açıktır. Sarıkamış kültür ve kış turizmi açısından bakir bir yerdir. Pistlerimize ek olarak ihale edeceğimiz telesiyej montajımızı 3 defa ihaleye çıkmasına rağmen henüz bitiremedik. Bu kış ihalesini yapmış olacağız. Bunun yanında Sarıkamış'ın daha geniş konaklama tesisleri, Avrupa standartlarına uygun suni kar yağdırma makinesi var. Tesislerimiz tamamlandığında Türkiye'nin değil dünyanın en büyük ve önemli bir kayak merkezi olacaktır. Kayak sezonu ilimize hayırlı olsun ve bütün kayak severleri davet ediyorum" diye konuştu. 

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ise, "Kış turizminin bütün önemli mekanlarında kayak hocalarının büyük bir kısmı Kars ve Sarıkamış'tan çıkmaktadır. Bu da Sarıkamış'ın kış turizminin en büyük göstergesidir. Buraya gelen bütün kayak sever misafirlerimiz döndüklerinde burasını eşlerine ve dostlarına anlatıyorlar. Bizlerde yerel yönetimler olarak son derece gurur duyuyor ve mutlu oluyoruz. Bu nedenle kış ve kayak sporunun en gözde mekanı olan Sarıkamış'a herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen konuşmasında şunlara yer verdi:
"Bugün Karanlıkdere projesinin ihalesi için Sarıkamış'a para aktaran Hükümetimiz ve Milletvekilimiz Zeki Karabayır'la bu müjdeli açılışı gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Sarıkamış'ta kayak sezonunun açılması ve bu müjde ile tüm halkımız ile daha da mutlu olduk. Nice şampiyonlar yetiştirmek için gençlerimiz bu gün burada kayağa başladılar" 

Sarıkamış'ın kış sporunda Dünyanın en önemli merkezi haline geleceğini kaydeden Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, "Şu anda pistlerimizin ve telesiyejlerimizin bakımı yapılmış durumdadır. Bu sene yapımına başlanacak olan Karanlıkdere projesinin pistleri ve telesiyej yapımının hayata geçirilmesiyle Sarıkamış kış sporunda, kar kalitesinde, kültür turizminde ve konukseverliği ile daha da iddialı bir duruma gelerek Türkiye'nin değil Dünyanın da en önemli kayak merkezi olacak. Bu nedenle kış sporlarını sevenleri daha az kazalı, eğlenceli, turizm kapasitesi yüksek, Sarıkamış'a davet ediyoruz. İlk kar yağdığında 40 ile 50 santim kar yağmıştı. Pistlerimizde kayak yapılacak kalınlıkta kar mevcuttur" dedi. 

Eşiyle birlikte Bayraktepe'de bulunan AK Parti Mersin Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül'de bir konuşma yaparak, "Sarıkamış'a birkaç gün geçirmek için geldim ve eşimde babasının memuriyetinden dolayı Sarıkamış doğumludur. Burada kayakçı gençlerimizi görünce umudumuz artıyor. Bu gençler ile nice kayak şampiyonlarının yetişeceğine inanıyorum. Sarıkamış'ta yöneticilerimizin de çalışmaları ve destekleri neticesinde burada imkanlarda mevcut. Gençlerimize kayak sporunu sevdiriyor ve geliştiriyorlar. Bu da çok olumlu gelişmelere yol açacaktır" dedi. 

Konuşmalardan sonra kayak sporu öğrencileri bir gösteri sundular. Bu arada Bulgaristan'daki kayak yarışmasında dünya üçüncülüğü ve Türkiye birinciliği bulunan Sarıkamışlı Karcan Cengiz'in gösterisi ilgiyle izlendi. Cengiz, bundan böyle tek hedefinin Dünya birinciliği olduğunu söyleyerek bütün herkesi Sarıkamış'ta kayak yapmaya davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 11:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?