6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta KÖYDES çalışmaları

Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, 2009 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmaları kapsamında 16 köyde İçme suyu ve Yol İyileştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


KÖYDES kapsamında programa alınan köylerin içme suyu ve yol iyileştirme çalışmaları ihalelerinin yapıldığı ve bir kısmının da yapımına başlanıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, 2009 yılı KÖYDES programında olmayan, ancak daha sonra yapılan incelemelerde eksiklikleri tespit edilen İnkaya, Çamyazı ve İsisu köylerinde de içme suyu tesis geliştirme olarak yeniden programa alındığını ve ihalelerinin yapıldığını söyledi.


Kaymakam Altunbaş, “Tüm köylerimizin içme suyu ve yolları standartlara uygun olarak tamamlanmasıyla birlikte eksiksiz olarak hizmete sunulacaktır” dedi.
Köy yollarının tamamının ulaşıma açık olduğunu ifade eden Altunbaş, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
“Sürekli yağan yağmurlardan dolayı stabilize olan yollarda bozulmalar olmakta. Bu bozulmalar Köy Hizmetleri ekipleri tarafından düzeltilmektedir. Mevcut 55 köyle birlikte 7 mahalle ve 2 mezranın içme suyu mevcuttur. Ancak, Yarkaya Köyü’nde içme suyu kaynağı olmaması nedeniyle şebekeli içme suyu bulunmamaktadır. Her yıl KÖYDES programına alınmasına ve ödenek ayrılmasına rağmen Yarkaya Köyü’nde su çalışması yapılamamıştır. Ayrıca Beşyol ve Odalar köylerine içme suyu şebeke hattı çekilmiş olup suyu yetersizdir. Ek su kaynağı bulunması halinde bu köylerimizde de tesis geliştirme çalışmaları yapılacaktır. KÖYDES programı ile birlikte tüm köylerimizin içme suyu yol işleri tamamlanmıştır. Bundan sonraki çalışmalar iyileştirmeye yönelik olacaktır”.


Kaymakam Altunbaş ayrıca, 2009 yılı içerisinde KÖYDES programı kapsamında yapılacak olan çalışmaların tahmini bedelinin 1 milyon TL’nin üzerinde olacağını belirtti.
YOL BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMASI YAPILAN KÖYLER:
Yenigazi, Karakurt-Şehithalit, Odalar-Yarkaya, Uzungazi-Boğakale Mahallesi, Bozat, Sırataşlar-Sırbasan, Karakurt-Başköy ve Yayıklı Sallıpınar.
İÇME SUYU BAKIN VE ONARIM İLE TESİS GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI YAPILAN KÖYLER:
Yarkaya, Handere, Odalar, Belencik, Çardakçatı, Beşyol, İnkaya, Çamyazı ve İsisu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 12:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?