6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta Kur’an Okuma Ziyafeti

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ‘Kur’an Okuma Ziyafeti’ programı düzenlendi. Programa Sarıkamışlılar yoğun ilgi gösterdi.

14–20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası Sarıkamış’ta düzenlenen etkinliklerle devam ediyor. Etkinlikler kapsamında İlçe Müftülüğü tarafından Sarıkamış Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalıspor Salonunda ise dün akşam ‘Kur’an Okuma Ziyafeti’ programı düzenlendi. Programa; Kars İl Müftüsü Hasan Başiş, İlçe Müftüsü Nejdet Arman, Kızılay’ın Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, İstanbul Sultan Ahmet Camii Müezzinleri Dursun Akbulut ve Metin Balcı, İstanbul Yeni Camii Müezzini Yaşar Özsoy ve İstanbul Laleli Camii Müezzini Nevzat Özaydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı programda İstanbul’dan gelen müezzinlerin okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ezan ve tasavvuf musikisi dinletisi vatandaşlara unutamayacakları duygulu bir gece yaşattı. Piyanist Tamer Atagün eşliğinde sahne alan Sarıkamış Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu ise büyük beğeni toplandı.
Etkinlikler, Kars İl Müftüsü Hasan Başiş’in teşekkür konuşması ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 10:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?