6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta müftülükten konferans

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Müftülüğü’nün organizesiyle ‘İslam’da Aile ve Çocuk Eğitimi’ konferansı verildi.

Merkez Kuran Kursu hocası Fatma Ergül Çiftçi, konferansında, ailenin önemine değindi.

Sarıkamış Belediye Düğün Salonu’nda verilen konferansa; İlçe Müftüsü Nejdet Arman, Merkez Kuran Kursu hocası Fatma Ergül Çiftçi ve çok sayıda bayan dinleyici katıldı.

Müftü Nejdet Arman, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, bu konferansın da bu etkinlikler çerçevesinde yararlı olacağını söyledi.

Arman, “Yaşantımız boyunca yüce peygamberimizin yaptıklarını kendimize örnek almalıyız. Çünkü Allah’ın emir ve yasaklarını harfiyen uyguladığı için bizim örnek alacağımız tek isim Hazreti Muhammed (SAV)’dir. Anne ve babamıza, eşimize, çocuklarımıza, çevremizdeki diğer insanlara ve tüm canlılara her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde davranmalı, kalp kırmaktan kaçınmalıyız. Bu olguları göz ardı etmemeliyiz. Bu vesile ile bir kez daha dua ederek dünyadaki tüm milletler için barış, kardeşlik ve sevgi isteyelim. Tüm insanlık aleminin huzur ve barış’a kavuşması temennilerimle herkesin Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Merkez Kuran Kursu Hocası Fatma Ergül Çiftçi ise konferansında, salonu dolduran bayanlara teşekkür ederek, islam bilginlerinin çocuk eğitimi ile ilgili görüşlerine ayrıntılı olarak değindi. Fıtri ve sosyal gerçeklilik açısından ‘Aile’ kavramının önemine de değinen Çiftçi, yapılan anket çalışmalarına göre gençler için yaşamı anlamlı kılan değerlerin başında ailenin geldiğini söyledi.
 
Çiftçi, sevgi, şefkat, nezaket, acıma, cesaret, metanet ve irade gücünün temellerinin tamamen ailede başlayıp, gelişip, olgunlaştığını, dengesi bozulmamış düzenli bir ailenin her türlü kötülüğe karşı bir sigorta olduğunun altını çizdi.

Çiftçi, daha sonra şunları söyledi:
“Cennetin annelerin ayakları altında olduğu hadisi; annenin, çocuğun genel kimlik kazanmasındaki temel belirleyici unsur olduğu anlamına geliyor. Peygamberimiz, yılın ilk turfanda meyvesini huzurunda bulunanların en küçüğüne vermiştir. Çocukların çekinip ürkmelerine sebebiyet verecek hiçbir davranışı olmamıştır”

Konferans, Kuran Kursu öğrencilerinin şiir ve ilahi okumasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 10:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?