6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta tipi hayatı felç etti

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bu sabah saatlerinde başlayan tipi hayatı felç etti. Vatandaşlar tipi nedeniyle evlerinden çıkmakta zorluk çekerken, öğrenciler velilerinin yardımıyla okula gidebildiler.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan ve tipiyle birlikte etkili olan kar yağışı bölgede yaşamı olumsuz etkiledi. Güne karla uyanan öğrenciler okula gitmekte güçlük yaşadılar. Okullarına gitmek isteyen öğrenciler için veliler kapı önünde biriken karları temizlediler. Çocuklarını okula götürmek isteyen veliler şiddetli yağış nedeniyle kardan adamı andırdı. Son günlerde baharı andıran günlerin yaşandığı Sarıkamış'ta etkili olan kar yağışı, baharı bekleyen Sarıkamışlıları şaşkınlığa uğrattı.

Çocuklarını okula götürmek için kapı önünde biriken metrelerce uzunluktaki karı kürekle temizleyen Şehitler Mahallesi sakinlerinden Nurettin Yılmaz, "Böyle tipilerde yaşıyoruz. Hayat yok. Bu tipide çalışıyoruz. Yollarımızın hepsi kapandı. Hayvanlarımız içeride susuz kaldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde böyle zahmet çekiyoruz. Çocuklar okula gidecekler, yol yok. Nasıl gidecekler bilmiyoruz. Tipiden göz gözü görmüyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 15:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?