6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'ta yıl sonu sergisi

Kars’ın Sarıkamış İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu sergisi açıldı. Sergide öğrencilerin bir yıl emek vererek hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler sergilendi.


Serginin açılışına Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ve eşi Fatma Yeşim Erden, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş ve eşi Zühal Altunbaş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

Açılış öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Halk Eğitim temelde, bireylere olgun eğitimde verilmeyen bilgi ve becerileri kazandırmaya dayanır. Bilimsel, demokratik ve özgür düşünme gücünün bir toplumda yerleşmesi ancak yetişkinlere verilecek yaşam boyu eğitimle mümkündür. Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü de bu amaçlar doğrultusunda aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında açmış olduğu okuma-yazma, bilgisayar, doğalgaz, aile eğitimi, İngilizce ve Almanca olmak üzere yabancı dil kursları, gitar, keman, bağlama gibi müzik aletlerini çalabilme kursları, el sanatları, SBS kursları, satranç, sebze-meyvecilik ve halk oyunları alanlarında toplam 26 branşta 96 kurs açmış, 2096 kursiyer kurslarımıza kayıt yaptırmış ve 824 kadın, 930 erkek toplam 1754 kişi kurslarını başarı ile bitirmiştir” dedi.


Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursların yöredeki gençlerin, bayanların yeteneklerini geliştirmek, becerilerini artırmak için önemli bir fırsat olduğunu belirten Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, “ Sadece eğitim okul sürecinde devam edecek bir süreç değil. Bu aynı zamanda okul dışında da yeteneklerimizin ve becerilerimizin gelişmesi söz konusu. Bu bakımdan bu kurslarda özellikle bayanlarımızın rağbet göstermesi, yatkınlık göstermesi hepimiz için sevindirici. Artık Türkiye kız çocuklarımızın belli bir düzeye kadar eğitimini önemsiyor. Halkımızda bu yönüne ağırlık veriyor.

Ama okul dışında olan belli bir süreci tamamlamamış olan insanlarımızın yeteneklerinin gelişmesi lazım. Bu süreci tamamlayan insanlarımızda gelişen teknolojik ihtiyaçlar, hayatın ihtiyaçları çerçevesinde açılan bu kurlara da gerek bulunmaktadır. Sarıkamış’taki bu kurslara katılan, kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen Halk Eğitimi personeli ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum. Kursun önümüzdeki dönem için bir rağbet edici, yüreklendirici bir yönü olması nedeniyle faydalı olacağını düşünüyor hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.


Serginin açılış kurdelesini Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden’in eşi Fatma Yeşim Erden, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş’ın eşi Zühal Altunbaş ile Kafkas Üniversitesi Rektörü Abamüslüm Güven’in eşi Aysel Güven kesti. Serginin gezimi sırasında, halı tezgahı üzerindeki bitmiş kilimin iplerini Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Milletvekili Zeki Karabayır ile Belediye Başkanı İlhan Özbilen kesti. Bir kursiyerin kilimin iplerinin kesilmesi için bahşiş verilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Belediye Başkanı İlhan Özbilen, kursiyere 100 TL verdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 13:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?