5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sarıkamış'tan Çanakkale'ye

Kars'ın 90 bin şehidin bulunduğu Sarıkamış ilçesi ile 250 bin şehidin bulunduğu Çanakkale arasında 'Gönül Köprüsü' oluşturulması amacıyla 43 öğrenci Sarıkamış'tan Çanakkale'ye uğurlandı.

İlce Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki uğurlama törenine, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, "Mayıs ayında Erzurum ve Sivas'ta kongre binaları, Ankara'da Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), eski Meclis ve Çanakkale gezisine katılacak olan öğrencilerimizi uğurluyoruz" dedi.

Özellikle şehir dışına çıkmamış olan öğrencileri seçtiklerini belirten Müdür Ekinci, "Öğrencilerimiz bu şekilde Sarıkamış'tan Çanakkale'ye tarihimizi birleştirecek tüm vatandaşlarımızı da bütünleştirecek. Bu gezilerimiz son olmayacak. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın destekleriyle bu seyahatlerimiz zaman içerisinde devam edecek. Yakında Samsun iline bir seyahatimiz var. Kars'tan 920 öğrenci Samsun'a gidecek. Samsun'dan da 720 öğrenci Kars'a gelecek" diye konuştu.

Torununu Çanakkale'ye yolcu etmek için gelen 65 yaşındaki Ebubekir Sağlam, "Çocuklarımızı gönderiyoruz. Memleketi gezip görecekler. Şehitlerimizin yurtlarını görecekler. Çok sevinçli ve mutluyum. Öyle bir torun büyütmüşüm ki, Çanakkale'yi gezecek" şeklinde konuştu.

Tören sonrasında Çanakkale'ye gidecek 43 öğrenci, araç önüne asılı olan "Şehitler Diyarı Sarıkamış'tan Şehitler Diyarı Çanakkale'ye Öğrenci Gezisi" dövizi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 16:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
defne IP: 212.174.151.xxx Tarih : 7.05.2008 09:17:34

haberi okuduktan sonra tüylerim diken diken oldu sosyal faliyetlerin artırılarak karslı kardeşlerimin toplumun içinde özgüven sahibi gezmiş görmüş türkiye geneli için yorum yapabilen ufukları açık insanlar olmasını istiyorum .çocuklarmız geleceğimiz onlara yatırım yapalım .