6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sarıkamış'tan ‘Eğitimde bizde varız’

Kars'ın Sarıkamış ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ‘Eğitimde bizde varız’ sloganıyla ‘Kardeş kurum, kardeş okul’ projesi kapsamında tanışma programı düzenlendi.

Tanışma programına İlçe Kaymakamı Ahmet Altunbaş, İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kayıngül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı. Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, “ İlçede bulanan kamu kurum ve kuruluşlar, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okullar arasında dostluk kardeşlik ve dayanışma ile yardımlaşma bağlarını güçlendirmek gayesi ile bu projeyi gerçekleştirdik. Bölge şartlarını göz önüne aldığımızda özellikle iklimin ortasında merkeze uzak eğitim bölgemizde birçok okulumuzun mevcut olduğu bilinen bir gerçektir. Bu okullarımızda çalışan öğretmen arkadaşlarımız bazı kültürel ve sosyal faaliyetlerden uzak kalmaktadırlar. Bizim için en önemlisi bu arkadaşlarımıza moral ve önemlisi motivasyonda bulunması sizlerin katkıları olacaktır” dedi.

İlçe Kaymakamı Ahmet Altunbaş, ''Eğitimin iyi olması, kaliteli insan yetişmesidir. ‘Kardeş okul kardeş kurum'’ kapsamında dostluğun dayanışmanın ve yardımlaşmanın işin sosyal ötesini kurumlarımız ve özellikle köy okullarımız arasında ki yardımlaşmanın amaçlandırması sağlanmıştır, biraz önce bazı okullarımızın ve kurumlarımızın eşleştirdik” diye konuştu.
Program sonrası kardeş kurumlar ile kardeş okullarıyla beraber hatıra fotoğrafı çekildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?