5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Satılık şehir' en pahalı şehire dönüştü

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, bir gazetede 15 yıl önce yayımlanan '15 milyarı olan Kars'ı satın alabilir' haberinin geçmişte kaldığını belirterek, Kars'ın artık Doğu'nun uygar kenti haline geldiğini söyledi.
Makamında düzenlediği basın toplantısında 15 yıl öncesini anlatan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, "Özal'lı yıllarda, Türkiye'nin kalkındığı ve hamle yapıldığı dönemde Kars, en büyük talihsizliğini yaşamış. Muhalefetten olmanın vermiş olduğu dezavantajla çamura, susuzluğa, çöplerin alınmamasına boyun eğmiş ve klasik kent hizmetlerinin hiç birisiyle tanışamamış. Altyapı eksikliği nedeniyle kocaman mega bir köy haline gelmiş. Ticaret yok, sınır kapıları kapalı ve böyle sıkıntılar içinde mal mülk para etmemeye başlamış. O nedenle 50 milyara satılık şehir olarak duyuldu. Bu bir gerçeğin ifadesiydi. Bu bizim utancımızdı, bu bizim ölümümüzdü, kan kaybımızın ifadesiydi" dedi.
Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, o karamsar günlerin geride kaldığını vurgulayarak, Kars'ın artık Doğu'nun parlayan yıldızı olduğunu ifade etti. Alibeyoğlu, "Kars artık Doğu'nun uygar kenti konumuna geldi. Şu anda 10 metrekare bir dükkan 200 milyar lira civarında satılıyor. Bir apartman dairesi 80 ile 100 milyar lira arasında alıcı bulmaktadır. Kars artık özelikle son 5 yıldır layık olduğu yere gelmektedir. İnsanlar artık geleceklerinden umutlu ve güvenle yatırım yapabiliyorlar. Çünkü onlara hizmeti götürüyorsunuz ve cazipliği sunuyorsunuz. Kars 15 yılda 15 in kat gelişti" şeklinde konuştu.
KARS -İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 18:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?