5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sedef hastası yardım bekliyor

Kars'ta, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayan sedef hastası şahıs, iğrenmemeleri için ellerini arkadaşlarından sakladığını belirterek yardım istedi.

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yolgeçmez köyünde yaşayan Yalçın Çalt (27), 7 yaşından bu yana sedef hastası olduğunu ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamadığını söyledi.

Çalt, Eskişehir'de askerlik yaptığı sırada Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi gördüğünü ancak askerlik bittikten sonra tedavisine devam edemediğini belirtti.

İki yıllık evli olan Çalt, "Sedef hastalığı nedeniyle ellerim, diz ve dirseklerimde, üzerinde beyaz pullar bulunan yaralar meydana geldi. Toplum içine çıkamıyorum. Hiç kimseyle hiçbir şey yapamıyorum. Arkadaşlarımın yanında çay bile içemiyorum, onların yanında ellerimi saklıyorum iğrenmesinler diye. Ellerimden utanıyorum. Ben artık arkadaşlarımla bir araya gelip onlarla vakit geçirmek istiyorum. Yardımseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Sedef hastası şahsın eşi Songül Çalt ise, "Köyde çalışmak zorundayız yoksa aç kalırız ama çalışınca da eşimin hastalığı iyice artıyor. Eşimin tedavisi için maddi gücümüz yok. Yalçın arkadaşlarının yanına bile gitmiyor utancından" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 10:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?