5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Şehit ailesi için ev yaptırılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 21 Ekim 2007 tarihinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit düşen Karslı Piyade er Tarık Emeket'in Sarıkamış'taki kabri, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından yapıldı. Kaymakamlık ise şehidin ailesi için ev yaptırıyor.

Kars'ın Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın şehit er Tarık Emeket için Aşağı Sallıpınar köyünde yaptırdığı kabri ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kaymakam Köse, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından şehit er Tarık Emeket'in Aşağı Sallıpınar köyünde ikamet eden ailesine ev yaptırıyoruz" dedi.

Evin 1 ay içinde şehit ailesine teslim edileceğini belirten Kaymakam Köse, aileye yönelik olarak,"Allah şehidimize rahmet, ailesine uzun ömürler versin. Sizlerin sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak bizin vazifemiz" diye konuştu.

Köse ayrıca, köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledi. Köse, daha sonra Sarıkamış SYDV tarafından fakir aileler için yapılan 15 evin anahtarını sahiplerine dağıttı. Köse, Aşağı Sallıpınar köyünde ikamet eden Ali Yalçınkaya'nın eşi Nardane Yalçınkaya'ya ise çamaşır makinesi sözü verdi.

Evlerine kavuşan aileler, Kaymakam Rahmi Köse'ye hayır dualarında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 16:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?