2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Şehit dedesini aradı

ŞEHİT DEDESİNİ SARIKAMIŞ’TA ARADI

Artvinli Hatice Mert, Birinci Dünya Savaşı sırasında Ruslara karşı mücadele eden Osmanlı ordusunda asker olan ve tek kurşun atamadan soğuktan donarak şehit olan dedesi Yunus Mert’in mezarını Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulmaya çalıştı. Tüm aramalarına karşın mezarı bulamayan Mert, gözyaşları içerisinde memleketine döndü.

Artvin’in Borçka ilçesinde yaşayan Hatice Mert, eşi Osman Arslan’la birlikte Birinci Dünya Savaşı sırasında Enver Paşa komutasında Ruslar’ı arkadan çevirmeye çalışırken Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan dedesi Yunus Mert’in mezarını bulmak için Sarıkamış’a geldi.

Toplu mezarlar ile anıtın olduğu yerde dedesinin izini süren Mert, bütün arayışlarına karşın herhangi bir ipucu bulamadı. Burada şehitler anısına yaptırılan anıtı ziyaret ederek dua okuyan Mert, hüzün dolu dakikalar yaşadı. Dedesinin Sarıkamış’ta soğukta donarak şehit düşen 90 bin askerin arasında olduğunu söyleyen Hatice Mert, “Dedem Yunus Mert’i aramaya geldik fakat izine rastlayamadık. Bu da bizi çok üzdü” dedi.

Hatice Mert ve eşi daha sonra otomobille memleketlerine geri döndü.

ŞEHİT DEDESİNİ SARIKAMIŞ’TA ARADI
ŞEHİT DEDESİNİ SARIKAMIŞ’TA ARADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 11:24:03
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 11:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kafkas kartalı IP: 85.110.51.xxx Tarih : 23.08.2010 16:15:25

 bu "tek kurşun atmadan donarak öldü" ibaresi tamamiyle uydurmadır sarıkamışta rus askerine karşı çetin savaşlar olmuştur ve tek kurşun atmadan hiç bir mehmetçik ölmemiştir. bu şekilde haber yazarak şehitlere karşı saygısızlık yapılıyor . Lütfen tarihimizi okuyalı okumuş bilmiş gibi davranmayalım...