5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Şehit komando anısına hatıra ormanı

Kars Valiliği Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Digor ilçesine bağlı Alem köyünde Şehit Jandarma komando çavuş Aslan Yaşin anısına kurulan hatıra ormanının açılış töreninde duygusal anlar yaşandı.

"Oğlum şehit olmuştur. Vatan sağ olsun" pankartıyla tören alanında bekleyen şehidin anne ve babası ilk fidanı, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ile birlikte, fotoğrafını ellerinden bırakmadıkları şehit evlatlarının anısına diktiler.

24 Nisan 1994 günü Siirt'in Pervari kırsalında teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Jandarma komando çavuş Aslan Yaşin'in anısına memleketi Digor'un Alem köyünde hatıra ormanı kuruldu. İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı'nın da köyü olan Alem'de hatıra ormanının açılışı için bir tören düzenlendi. Törene, Vali Mehmet Ufuk Erden, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Digor Kaymakamı Veysel Çiftçi, Digor Belediye Başkanı Hikmet Özgünlü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Atar, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Gökmenoğlu, öğrenciler ve köylüler katıldı.

OĞLUM ŞEHİT OLMUŞTUR VATAN SAĞOLSUN

Şehidin annesi Gülizar Yaşin(69) ve Babası Ali Yaşin(68) de tören alanına ellerinde şehit oğullarının fotoğrafı ve "Oğlum şehit olmuştur. Vatan sağolsun" pankartı ile geldiler. Şehidin anne ve babasının harabe binanın yanında kendi hallerine beklediklerini gören Digor Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Atar, yanlarına giderek ellerini öptü ve ihtiyaçlarının olup olmadığını sorarak yakından ilgilendi.

Alem Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ise Vali Mehmet Ufuk Erden'i ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak karşıladılar. Öğrencilerle tek tek ilgilenen ve onlarla gurur duyduğunu söyleyen Vali Erden, soluğu şehidin anne ve babasının yanında aldı. Vali Erden'in, "Şehitlerimizi hem kalplerimizde yeşerteceğiz hem de vatan sathında her noktada onların bizler için yapmış olduğu fedakarlıkları anacağız, hatırlayacağız, unutmayacağız" sözleri üzerine şehidin babası Ali Yaşin, "Vatan sağ olsun" diyerek evlatlarıyla gurur duyduklarını söyledi.

İLK FİDAN ŞEHİDİN ANISINA DİKİLDİ

Hatıra ormanının ilk fidanını, Şehit Jandarma komando çavuş Aslan Yaşin anısına, Vali Mehmet Ufuk Erden ve şehidin anne ve babası birlikte diktiler. Anne Gülizar Yaşin oğlunun fotoğrafını elinden bırakmazken, Vali Erden ve şehit babası Ali Yaşin fidanın etrafını birlikte toprakla doldurdular.

ŞEHİT OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Şehit babası Ali Yaşin, bir oğlunun da Şırnak Habur Sınır Kapısı Karakolu'nda vatani görevini yaptığını söyleyerek, şehit oğlunun isminin hatıra ormanına veren Vali Erden'e teşekkür etti. Türkçe bilmeyen şehidin annesi Gülizar Yaşin ise duygularını Kürtçe ifade etti. Oğlunu sürekli rüyasında gördüğünü söyleyen ve gözyaşlarına hakim olamayan Anne Yaşin, "Oğlum şehit oldu. Vatan sağ olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Oğlumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER "ORMAN" TÜRKÜSÜYLE FİDAN DİKTİLER

Törende öğrenciler de öğretmenlerinin nezaretinde 'Orman' türküsünü söyleyerek fidan diktiler. Vali Erden öğrencilere nasihatlerde bulunarak, "Artık dünyamızın temiz olması için yeşili ve ormanı önemsemeliyiz. Artık köyünüzdeki bu mini orman sizlerin eseridir. Önümüzdeki yıllarda bu ağaçlar sizlerin çocuklarına da yarayacaktır. Bu ağaçların üreteceği oksijen insanların ve hayvanların hayatları için de çok gereklidir. Ayrıca sanayileşen dünyada fabrikalardan yayılan gazlar ve diğer zararlı gazların zehirleri, sizlerin bugün diktiği ağaçlar tarafından yok edilecektir. Siz, sadece buraya değil bütün dünyaya da hizmet etmiş oluyorsunuz. Onun için daha çok yeşil ve ağaçlık alana ihtiyacımız vardır. Bu ağaçların geleceği sizlere emanet ve bu fidanları koruyacaksınız. Sizden sonra gelecek çocuklarınıza emanet edeceksiniz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 10:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?