6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Şehit ve gazi anneleri buluştu

Kars Sarıkamış Kaymakamlığı. 10 Mayıs Anneler Günü nedeniyle şehit ve gazi annelerini yemekte bir araya getirdi.


Öğretmenevi’ndeki yemeğe; Kaymakam Ahmet Altunbaş eşi Zühal Altunbaş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci ve eşi Arzuhan Düvenci, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Uçak ve eşi Gamze Uçak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Algın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yurtkan Öğün ve şehit ve gazi anneleri katıldı.


Kaymakam Ahmet Altunbaş, burada yaptığı konuşmada, “Bu anlamlı günde, tüm çocuklar annelerine sevgilerini gösterirken, şehit annelerimiz de, evlatlarıyla birlikte olmayı isterdi. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayarak şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın annelerini unutmadık. Bizler de onların birer manevi evlatlarıyız. Anneler Günü vesilesiyle ilçemizdeki şehit ve gazi anneleriyle birlikte olmak istedik.

Bu ülke için bu vatan için evlatlarını şehit vermiş annelerimizi unutmadığımızı, devletimiz, milletimiz olarak yanlarında olduğumuzu ve bundan sonrada yanlarında olacağımızı kendilerine belirttik. Şehit ve gazi annelerinin Anneler Günü’nü kutladık. Umarız mutlu olmuşlardır. Bizleri de kendi evlatlarının yerine koyduklarını düşünüyoruz. Onlara saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


2 yıl önce Hakkari Yüksekova’da terör saldırısında oğlunu şehit veren Hasgül Emeket, Kaymakam Altunbaş’a şehit ve gazi annelerini unutmadıkları için teşekkür etti. Emeket, “Kaymakamımız, paşamız ve başkanımız bizleri unutmamışlar. Anneler Günü’nde bizlerle bir araya geldiler. Bizim her türlü derdimizle yakından ilgilendiler Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.
Daha sonra protokol üyeleri eşleriyle birlikte, şehit ve gazi annelerine çiçek ve çeşitli hediyeler vererek Anneler Günü’nü kutladılar.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?