6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Şehit yakını bakanı duygulandırdı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıl dönümü nedeniyle Kars Garnizon Şehitliği'ndeki törene katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir şehit yakınının ağlaması üzerine duygulu anlar yaşadı.

Şehitlik defterini imzalayan ve dua eden Akdağ, "Vatanın kıymetini bilmek lazım. Bu topraklar kolay kolay vatan olmuyor" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıl dönümü nedeniyle Kars Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Törene; Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ve daire amirleri katıldı.

Çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende şehitler için saygı atışı yapıldı. Ardından Bakan Akdağ, Vali Erden, Garnizon Komutanı Oguş ve Başkan Alibeyoğlu Şehitlik özel defterini imzaladılar.

Akdağ Şehitlik özel defterine şunları yazdı:
"Aziz vatanımızı, aziz canlarıyla bize emanet eden şehitlerimiz. Mukaddes emanetinizi muhafaza etmek, bu güzel vatan topraklarında müreffeh bir hayatı sağlamak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cennetteki makamlarınızda bize de şefaatte bulunmanızı arz ediyoruz. Vatan ve millet size minnettardır"
Akdağ, daha sonra Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti. Ardından da şehit mezarlarına birer adet karanfil bırakan Bakan Akdağ, şehit yakınlarına da karanfil vererek sabır diledi. Akdağ, 1998 yılında Şırnak'ta şehit düşen Cengiz Bülent'in kabrini ziyaretinde ise duygulu anlar yaşadı. Şehidin kız kardeşi Nuray'ın ağlaması Bakan Akdağ'ı da duygulandırdı. Akdağ'ın konuşmaya çalıştığı Nuray Cengiz gözyaşlarına hakim olamayanca Bakan Akdağ da fazla konuşamadan ayrıldı. Nuray Cengiz, "Allah hiç kimsenin başına vermesin. Çok zor bir durum" diyerek duygularını dile getirdi.

Bakan Akdağ, şehitlikten ayrılırken de, "Vatanın kıymetini bilmek lazım. Bu topraklar kolay kolay vatan olmuyor" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?