5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sel yine can aldı!

Kars'ın selim ilçesine bağlı Benliahmet köyünde atıyla birlikte sele kapılan bir genç hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, bugün etkili olan sağanak yağış Selim ilçesine bağlı Benliahmet köyünde sele yol açtı.

Köye yakın alandaki Çift Köprüler mevkiinde meydana gelen selde, hayvanların sele kapılmaması için yönlerini değiştirmek isterken atıyla birlikte sele kapılan Deniz Gürbüz (18) kayboldu. Olayı görenlerin haber vermesi üzerine köylüler genci bulabilmek için seferber oldu. Sel sularının çekilmesinin ardından uzun aramalar sonucunda talihsiz gencin cesedi, sele kapıldığı alandan 1 kilometre uzaklıkta karayolunun altındaki köprünün yanında bulundu. Gencin cesedi Kars Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, köylüler ve gencin yakınları yasa boğuldu. Acı haberi duyan yakınları hastanede sinir krizi geçirdi.


Bu arada sel sırasında bölgeden geçen Selim Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede saatler öncesinden önlem aldığı belirtilirken, metrelerce yükseklikteki sel nedeniyle karayolundaki köprünün giriş ve çıkış kısımları yıkıldı. Bölgede onlarca dönüm ekili arazi zarar görürken, yollar da tahrip oldu.


Köylüler, Benliahmet yolunun yüksek yapılması nedeniyle karşıdan gelen araçların birbirlerini göremediklerini ve yayaların araçları fark edemediklerini söylediler. Bu yüzden son 10 yılda 7 gencin trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirten köylüler, 60 civarında hayvanın da trafik kazasında telef olduğunu kaydettiler. Köylüler, yetkililerden sorunun çözülmesini istediler.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 07:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?