6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Selim kar altında

KARS KAR ALTINDA

Kars'ın Selim ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı, vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkiliyor.

İlçede aralıksız devam eden kar yağışı, köylerde de etkisini sürdürdü. Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyündeki vatandaşlar, sabah kar çilesiyle karşı karşıya kaldı. Ellerine aldıkları küreklerle kendilerine yol açmaya çalışan vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Kümeslerinden çıkan kazların kar yığınları arasında yürümesi ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Çiftçiler, hayvanlarını beslemek için kar yığınları altında kalan otları güçlükle çıkarıp ahırlara taşıdı. İçeride besledikleri hayvanlara kar altından çıkardıkları otları götüren Selçuk Taşbaş, "Kara kış geldi. Kar bizim için bir çiledir ve mecburen bunu aylarca çekeceğiz. Tatilciler Uludağ'da, Erzurum Palandöken'de, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak yaparak karın tadını çıkarıyor, bizler de kar altında 6 ay çile çekiyoruz" dedi.

Şehir merkezinde eğitimlerini sürdüren lise öğrencileri güçlükle okullarına giderken, esnaf ise iş yerlerinin önünü temizlemeye başladı.

KARS KAR ALTINDA
KARS KAR ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 11:25:01
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 12:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?