6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Selim YİBO öğrencilerinin aile hasreti

Kars'ın Selim ilçesinde bulunan Kazım Karabekir Yatalı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) kız öğrenciler, aile hasretlerini karla anlattı.

Kazım Karabekir YİBO kız öğrencileri yağan karı fırsat bilerek, kardan baba, anne ve kardeş yaparak ailelerine olan özlemlerini gidermeye çalıştı. Öğrenciler yapmış oldukları kardan aile fertlerine kendi kravatlarını taktı ve montlarını giydirdiler. Ailelerini çok özlediklerini ifade eden Neslihan Yalçınkaya, "Yoğun kar yağışı var. Biz de bunu değerlendirmek istedik. Arkadaşlarımızla karar verdik ve kardan baba, kardan anne ve kardan kardeşler yaptık. Arkadaşlarımızla bu kar yağışını değerlendirdik.

Etrafımızda bulunan insanlar bize büyük bir ilgi gösteriyorlar. Bu da bizim ailemize karşı olan özlemimizi biraz azaltıyor" dedi.

Öğrencilerden Çiğdem Güneş, "Kardan adam yapmak istedik. Sağ olsun öğretmenlerimiz de çok iyiler. Buradan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Çok iyi, onu çok seviyoruz" diye konuştu.

Yapmış oldukları kardan adamlarla ailelerine olan hasretlerini bir nebzede olsa azalttığını belirten öğrenci Hazan Türk, "Yağan karı değerlendirmek için kardan adam yapmaya karar verdik. Annemizi, babamızı ve kardeşlerimizi yaptık. Yani kısaca kendimizi yaptık.

Öğrenciler daha sonra yapmış oldukları kardan ailenin etrafında şarkı söyleyerek halay çektiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 12:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EZGİ ÖZDEMİR IP: 85.99.139.xxx Tarih : 27.03.2009 20:02:30

SEVGİLİ YİBOLULAR HEPİNİZE BAŞARILŞAR DİLERİM BU ARADA KARDAN ADAMLARINIZDA ÇOOOOOK GÜZEL SİZİN GİBİ SEVGİLERİMLE ÖZDEMİR