5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Selim'de öğretmen açığı kalmayacak

Kars'ın Selim Kaymakamı Yusuf Güni, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli olarak atanacak 36 öğretmenle beraber ilçede öğretmen açığının kalmayacağını söyledi. 

Kaymakam Yusuf Güni, "Sene başından itibaren öğretmen sıkıntımız mevcut. Ama atanan 36 öğretmenle ilçemizde öğretmen sıkıntısı bitti. Bu öğretmenlerimizin hepsi sözleşmeli öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz buraya geldiklerinde nokta tayinleri yapılarak köylerde göreve başlayacaklar. Atanan öğretmenlerimizden yaklaşık 25 tanesi köylerimizde görev yapacak" dedi. 

Köy okullarının durumlarıyla ilgili bilgi veren Güni, "İlçe genelinde başlatmış olduğumuz yoğun bir çalışmayla her yıl 2 okulumuza kalorifer döşettirmeyi planlıyoruz. Bu yıl içerisinde 5 okulumuza kalorifer döşedik. Bu okulların kaloriferleri Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırıldı. Kaloriferli okullarımız; Bölükbaş, Kırk Pınar, Akçekale, Tuygun ve Bayburt köyleridir. Köylerimizde lojman olmadığından öğretmenlerimize lojman temin edemedik. Bunun yanı sıra Aşağı Damlapınar, Haspey köylerinde görev yapan öğretmenlerimiz Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan köy evlerinde kalmaktalar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 12:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?