6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

'Seninde dikili bir ağacın olsun'

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencileri velileriyle birlikte ‘Seninde bir dikili ağacın olsun’ projesi kapsamında okul bahçesine fidan diktiler.


Kars Özel Sultan Alparslan Koleji ve NT Kars Şubesi işbirliğiyle birlikte düzenlenen programa okul öğrencileri ve veliler katıldı. okul öğretmenlerinden Yılmaz Kılınç, “Her yıl ilkbaharda mutlaka öğrencilerle birlikte fidan dikiyoruz. Dikilen fidanların sulaması ve bakımının bizzat kendimiz yapıyoruz. Öğrencilerin de tıpkı fidan gibi yaşken eğilip şekillenebilecek" dedi.


Öğrencilerin gelişimi açısından önemli bir çalışma olduğunu belirten okul velilerinden Mehmet Gökalp, " Bundan daha önemli ve daha güzel bir proje var mı bilmiyorum. Yeşillik güzel bir şey. Dikilen her ağaçla bir ömre hizmet ediyoruz. Benim çocuğum bu okulda okuyor. Akşam bana ısrar etti yarın gideceğiz ve ağaç dikeceğiz diye. Çocuğumun bu davranışı doğrusu beni çok sevindirdi" diye konuştu.


Okul velilerinden Azer Belet ise, yapılan projenin sadece okul içinde değil de şehrin genelinde sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak "Şehrimizde maalesef pek fazla ağaç bulunmamakta. Doğrusu bu olay bizi üzüyor. Okulda yapılan bu proje çok güzel ve anlamlı bir çalışma. Çocukların gelişimi açısından bu çağlarda çevre düzenlemesi ve doğa sevgisine sahip olmaları geleceğimize ümitle bakmamızı sağlıyor" şeklinde konuştu.


Ağaç dikmekten çok zevk aldığını ve kendilerine bu fırsatı sunan öğretmenlerine teşekkür ettiğini söyleyen okul öğrencilerinde Niğda Nişancı " Şimdi benimde bir dikili ağacım var. Bunlarda bir canlı ve sevgiye muhtaçlar. Ağacıma en iyi sevgiyi sunacağım" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 15:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?