3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Serka destek ofisleri açacak

SERKA SINIR İLLERİ OLAN KARS, ARDAHAN, IĞDIR VE AĞRI’DA DESTEK OFİSLERİ AÇILACAK

Serhat kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, sınırda olmanın yerine göre sağladığı üstünlükler olduğunu vurgulayarak 4 kentte destek ofisleri açacaklarını söyledi.

SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, yaptığı açıklamada TRA2 bölgesinde bulunan Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’nın Gürcistan, Ermenistan, Nahçıvan ve İran ile sınırdaş olduğunu ve son yıllarda dünyada meydana gelen değişiklikleri göz önünde bulundurduklarını, sınırda olmanın jeostratejik üstünlükleri görebildiklerini ifade etti.

Dr. Hüseyin Tutar; “Serhat bölgesindeki dört kente daha iyi hizmet verebilmek için bu illerde destek ofisleri açacağız. Yaptığımız mevcut durum analizleri ve çalıştaylarda aldığımız bilgilerle bölge planı hazırladık. Bu plan kapsamında bir program çağrısına çıktık. Bu program kapsamındaki desteklerimiz daha çok yatırımcılarımızı ilgilendiriyor. 2010 Yılı mali destek programımız dar bir zaman diliminde gerçekleşmesi nedeniyle beklentileri olan tüm kesimlere yanıt verememiş olabilir. Ancak biz ulaşılabilir olmaya önem veriyoruz. Bu amaçla Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da yatırım destek ofisleri açacağız” dedi.

GÜRCİSTAN, ERMENİSTAN, NAHÇİVAN VE İRAN İLE SINIRDAŞIZ

SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, Kars’ında içinde bulunduğu TRA2 bölgesinin 4 ili kapsadığını ve bu illerin çok önemli konumda bulunduğuna dikkat çekti.

Dr. Tutar; “Bizim sorumluluk sahamız olan TRA2 Bölgesi dört ili kapsamaktadır. Bu dört ile baktığınız zaman bu illerimiz çok önemli konumda bulunuyorlar. Sınır illerimiz hepsi, Gürcistan’dan, Ermenistan’a, Nahcivan’dan İran’a kadar önemli bir bölge ile sınırdaşlar. Sınırda olmak demek aslında dezavantajlı olmak demek değildir. Sınırda olmanın yerine göre sağladığı üstünlükler vardır. Önemli olan bunun farkına varmaktır” diye konuştu.

GELECEKTE BÖLGEMİZE İNANILMAZ FIRSATLAR SUNULACAK

Serhat Kalkınma Vakfı (SERKA) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu hattının da tamamlanarak faaliyete geçmesiyle birlikte bölgenin kaderinin değişeceğini belirtti.

Dr. Hüseyin Tutar, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Son yıllarda dünyada meydana gelen değişiklikleri göz önünde bulundurursak sınırda olmamızın sağladığı jeostratejik üstünlükleri görebiliriz. Hazar enerji havzasına oldukça yakın bir noktadayız. Petrol hatlarının, doğalgaz hatlarının, demiryolu ulaşım ağlarının bu bölgeden geçecek olması bölgemize gelecekte inanılmaz fırsatlar sunacaktır.”

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 09:38:01
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 09:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?