2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

SERKA proje kabulüne çıktı

SERKA PROJE KABULÜNE ÇIKTI

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) proje kabulüne başladı.

Kars Valisi Ahmet Kara, Serhat Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Hüseyin Tutar ile birlikte makamında basın toplantısı düzenlendi.

Vali Ahmet kara’nın makamında düzenlenen basın toplantısında SERKA’nın çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Kars Valisi Ahmet Kara, SERKA’nın 2009 yılında Kars merkezli kurulduğunu, kamu kurumları, mahalli idareler, il özel idareleri, belediyeler ve sivil toplum örgütlerini de kapsayacak şekilde örgütlenen Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) yeni bir modeli olduğunu söyledi.

SERKA’nın illerde ve bölgelerde kalkınmışlık farklarını gidermek, az gelişmiş yörelerin gelişmişliğini artırmak ve bu amaçla bir takım faaliyetlerde bulunmak projelere destek vermek için kurulmuş bir teşkilat olduğunu belirten Vali Ahmet Kara; “Bu bir yıl içerisinde SERKA’nın henüz binası yoktu. Özel idarenin binasını kendilerine tahsis ettik. Orada geçici olarak faaliyetlerine devam ediyorlar. Eski Orduevi binasının Maliye ve Kültür Bakanlığı’ndan tahsisini sağlayarak Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri gerekli kurulun onayını da alarak restorasyonunu başlattı. Bir ay sonra bu binanın restorasyonu bitecek. Hedefimiz 25 Kasım’da bu binayı açmak ve faaliyete orada başlamaktır” dedi.

SERKA PROJE KABULÜNE BAŞLADI

Vali Ahmet Kara, SERKA’nın proje kabulüne başladığını vurguladı.

Vali Kara; “Bundan sonra şartları taşıyan kurumlar proje yapıp destek için kalkınma ajansına başvuracaklar. Bu 6 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek. Hem kırsal kalkınma hem de Kalkınma Ajansı ilimize kurulmuş yeni teşkilatlardır. Şu ana kadar kurulmuş klasik teşkilatların dışında teşkilatlardır. Bunların destekleri de önemli orandadır. Kalkınma Ajansının ticaret, sanayi ve turizm alanındaki desteklerinde en küçük 50 bin, en büyük 600 bin liralık projeleri desteklemektedir. Ticaret, turizm ve sanayi alanında kar amacı gütmeyen kuruluşların müracaatları kabul edilecek. Bu projeler önümüzdeki günlerde kurulumuza gelecektir. Bu projelerden yüzde 75’ine kadar Kalkınma Ajansı destek verecektir. Yani projenin yüzde 75’ini destek olarak verecektir. Yüzde 25’ini de ilgili kurum veya kuruluş karşılayacaktır. KOBİ’lerin yapacağı projelere asgari 40 bin liradan 400 bin liraya kadar olan destek verecektir. Bu projelerinde yüzde 50’sini destekleyecektir Kalkınma Ajansı. Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars illerinin kalkınması için kalkınma ajansı uğraşacaktır” diye konuştu.

SERKA genel Sekreteri Hüseyin Tutar ise; bundan sonra bölgede seslerini daha güçlü duyuracaklarını ifade etti.

SERKA Genel Sekreteri Hüseyin Tutar; “Gitmediğimiz alan, gitmediğimiz yatırımcı, gitmediğimiz yer kesinlikle kalmayacak ve bundan sonra çok güçlü bir şekilde bölgemizde sesimizi duyuracağız. Bu saatten sonra personelimizde güçlendi ve bölgede gerçekleşecek olan tüm taleplerin hepsini karşılayabileceğimize inanıyorum. Biz para dağıtan bir kurum değiliz. Bizim en büyük işimiz bölgeye yönelik olarak planlar ve raporlar hazırlamaktır. Gelecek olan yatırımcıya somut çıktıları ikna edilir bir biçimde rapor vermezseniz o zaman sürdürülebilir bir şey değil bu. Kalkınma dediğimiz şey çok taraflı, çok boyutlu ve çok katmanlı bir süreçtir. Bu sürecin içerisine tarafları katabilmemiz için herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Bizimde bu süreçte elimizden ne geliyorsa raporlar noktasında bunları hazırlayacağız ve insanımızın hizmetinde olacağız. İlçelere kadar bu programı tanıtacağız ve 45 günlük süre içerisinde biz proje bekliyoruz. 400 bin TL’ye kadar tek taraflı para veriyoruz. Bizim temel amacımız bölgede istihdam kapasitesini arttırabilmektir. İşsiz insanımızın iş bulmasını istiyoruz. En temel amacımız insanımızın mutluluğudur. Aş, iş olmadan huzur da olmaz, mutlulukta olmaz” şeklinde konuştu.

Kars Valisi Ahmet Kara’nın makamında yapılan bilgilendirme toplantısında SERKA’nın çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Kurumların hazırlayacakları projeleri 6 Aralık 2010 tarihine kadar SERKA’ya vermeleri gerektiği de belirtildi.

SERKA PROJE KABULÜNE ÇIKTI
SERKA PROJE KABULÜNE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 08:59:03
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 09:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?