6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Settar Kaya'dan seçim açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, düzenlediği basın toplantısında MHP'nin seçimi ikinci sırada tamamlamasına rağmen Kars'ta en güçlü parti olduğunu ve önümüzdeki seçimlerde mutlaka belediyeyi alacaklarını ve MHP nefesinin AK Parti'nin ensesinden eksik olmayacağını söyledi.

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde MHP'den Kars Belediye Başkan Adayı olan Settar Kaya, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Kaya, 2002 yılından beri iktidarda bulunan AK Parti hükümetinin uyguladığı politikalarla ekonominin iflas noktasına getirilerek, halkın yoksullaştırıldığı, bununla birlikte kimliklerin, kültürlerin, inançların üzerinden siyaset yaparak halkı birbirinden uzaklaştırmak suretiyle, milli birliği tehlikeye düşürdüğünü ileri sürdü. Kaya, AK Parti'nin yanlış politikasının sonuçlarının bu yerel seçimlere de yansıdığını belirterek, "AK Parti halkı işsizliğe ve yoksulluğa itmiş, yığınla vatandaşımızı kömür ve gıda yardımıyla kendisine bağlamış, milletin kesesinden ödenen bu yardımları partilerinin bir lütfü gibi sunarak seçimlerde bir tehdit unsuru olarak kullanmışlardır. Yüzyıllardan beri bir arada yaşayan yüce Türk Milletini etnik guruplara bölmeye çalışarak, inananlar, inanmayanlar diye ayırarak oy avcılığı yapmaktadırlar. Bu nedenle 2002 yılından beri Türkiye'de siyaset normal seyrinden çıkmış, demokrasimizi ve ülkenin bütünlüğünü tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Bu yanlış siyaset ülkeyi bir uçuruma doğru sürüklemektedir. AK Parti kazandığı belediyeleri bir sonraki seçimlerde Kağızman ve Digor örneğinde olduğu gibi DTP'li belediyelere devretmektedirler. Kars'ta yapılan son seçimlere de bakıldığında belediye'nin DTP'ye teslim edileceğini görmekteyiz. Bu gidişatın sebebi de AK Parti iktidarıdır. Kars'ta yapılan yerel seçimin gerçek galibi MHP'dir. Seçimin başladığı günden beri gündüzleri insanları Vakıflar Bankası'nın önüne yığarak, geceleri ise ev ev dolaşarak para ve yardım dağıtan AK Parti çok az bir farkla seçimi alabilmiştir. Bununla birlikte Devletin gücü kullanılmış, kamu görevlileri baskı altına alınmıştır. MHP Kars'ta bir önceki seçimlere göre oyunu önemli oranda arttırmıştır. Önümüzdeki seçimlerde Kars'ın en büyük partisi olacağımızı ve nefesimizin AK Parti'nin ensesinde olacağının işareti verilmiştir" dedi.

Bugünden itibaren bir sonraki seçimlerin hazırlıklarına başladıklarını da vurgulayan Kaya, "Yeni Belediye yönetiminin Kars'ımız için yapacağı hizmetlerin takipçisi olacağız. Olumlu bulduğumuzu destekleyecek, olumsuz bulduklarımızın da karşılarına dikileceğiz. Hiçbir karşılık beklemeden, 'Kars'ın geleceği kurtulsun, Kars kazansın' diye yüreğini koyarak partimize oy veren binlerce hemşehrimize şükranlarımı arz ediyor, yeni belediye yönetimine başarılar diliyorum. AK Parti'nin 11, MHP'nin ise 8 belediye
meclis üyesi var. Diğer muhalefetlerle birlikte sayımız AK Parti'yi geçiyor. Diğer muhalefetteki partilerde bize destek verirse mecliste güçlü bir siyaset yapacağız. Bizler MHP olarak Kars'ın yararına olan her konuda en öne atılıp gerekli bütün desteği vereceğiz ama eğer Kars'ın yararına değilse destek vermeyeceğiz" diye konuştu.
Kaya sözlerine şöyle devam etti:
"MHP olarak geçmiş seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de büyük gayret gösterdik. Mevcut sorunlarla ilgili çözüm önerileri hazırladık ve kamuoyu da önerilerimizi ve bizleri taktir etti. Bu şehrin her anlamda kalkınmasından yanayız. MHP olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız"
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 19:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?