6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sezer, mitingi iptal etti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içerisinde bulunduğu helikopterin düşmesi üzerine Ardahan mitingini iptal etti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içerisinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili olarak Kars'ta yaptığı açıklamada, olayı Ege Bölgesi'nde Muğla'nın ilçelerini dolaşırken seçim otobüsünde öğrendiklerini ve çok üzüntülü olduklarını söyledi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer seçim çalışmaları kapsamında bugün havayoluyla Kars'a geldi. Sezer, havaalanında DSP İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu, DSP Kars Belediye Başkan Adayı Orhan Cihantimur ve partililer tarafından karşılandı. Buradan Atatürk Caddesi üzerindeki seçim bürosuna geçen DSP Lideri Sezer'i partililer davul zurna eşliğinde karşıladılar. Üzüntülü olduğu gözlenen Sezer, konuşmasına BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili, İHA muhabirinin sorularını cevapladı. Sezer, "Çok üzüldüm. Dün seçim otobüsündeydik Ege'de Muğla'nın ilçelerini, beldelerini dolaşıyorduk haberi orada aldık. Otobüsümüzde bir gazeteci arkadaşımız vardı İHA'dan. O bize haberi verdi. Gerçekten çok üzgünüm şu ana kadar bulunamamış olmasını da üzüntüyle karşılıyorum. Umarım ki sağ salim helikopterdeki tümü kurtulsun" dedi.

Sezer daha sonra partililere hitaben bir konuşma yaparak, "Şehirlerimizle ilgili sıkıntılar var ama onun ötesinde bir sıkıntı var. Çiftçi batırıldı, esnaf perişan. Hayvancılıkla geçinenler artık geçinemez halde. Bir litre süt satılarak yarım litre kaynak suyu ancak alınabiliyor. Çiftçi 6 yıl önceki fiyatlarla ürününü satamadı. Ama altı yıl öncesine göre maliyet üç katına çıktı. Çiftçi tümüyle batmış, batırılmış oldu. Gübre fiyatları el yakıyor. Mazot öyle. Çiftçiden esirgenen ucuz mazotla Başbakan'ın oğlunun gemisi yürüyor. Onun hali vakti yerinde. Milletin yoksulluğunu anlayacak durumda değil. Büyük bir işsizlik var, esnaf büyük sıkıntıda, emekliler çok büyük sıkıntıda bunları görebilecek durumda değil. Burnunun ucunu bile göremiyor Başbakan. Her gün işsizlere binlerce işsiz katılıyor Başbakan ise halen teğet geçecek diyor. Geçtiği falan yok. Keşke geçse. Krizin büyüğü seçimden sonra geliyor ne yazık ki. Felaket tellallığı olsun diye söylemiyorum bunu. Uyarmak için söylüyorum. Herkesin dikkatli olması,
hükümetin de tedbir alması lazım. Esnaf batıyor, esnafı ayakta tutacak önlem alması lazım. Emeklinin koşullarını geliştirmesi, düzenlemesi lazım. Fabrikalar kapanıyor. Değil yeni fabrika açmak eskileri kapanıyor. Buna tedbir alması lazım" şeklinde konuştu.

MEDYA BAYKAL İLE ERDOĞAN'I ÖNE ÇIKARIYOR

Medyaya da yüklenen Sezer; şunları söyledi:
"Milletin kafasını karıştıranlar var. Erdoğan'ın karşısına temcit pilavı gibi Baykal'ı alternatif diye zorla sunmaya çalışanlar var. Milleti bu iki yapıya Erdoğan-Baykal ikileminde açmaza, çıkmaza sürüklüyorlar. Millette bakıyor alternatif buysa ben almayım diyor. Erdoğan'ı AK Parti'yi, Baykal ayakta tutuyor. Bu milletin enerjisini tüketiyor, önünü tıkıyor. Basınımız, televizyonlarımız bu iki kavgacıyı, gürültücüyü gölge oyunu oynayan bu iki kişiyi zorla milletin önünde tutmak istiyor, büyük çaba sarf ediyor. Haksız bir şekilde araştırma güya yayınlayıp milleti bu iki birbirinden kötü yapıya mahkum etmeye çalışıyorlar. Büyük haksızlık yapıyorlar. Büyük emek veriyoruz Türkiye'de bu emeğimizin karşılığını millet mutlaka değerlendirecek. Millet 29 Mart'ta bu iki gölge oyuncusuna, iki gürültücüye, iki kayıkçı kavgası yapana şamarı vurduğunda basınımız da anlamış olacak. Ben Türkiye'yi adım adım dolaşıyorum. Belde belde, ilçe ilçe dolaşıyorum. Birileri gibi bir yerlerden otobüslerle partilileri taşıyıp özel uçağa binip gidip orada partililere konuşup ayrılmıyorum. Böyle halkla buluşuyorum her yerde. Millet bu iki kavgacıdan bıktı zaten DSP'yi biliyor, gücünü DSP'de birleştiriyor. Çünkü biliyor ki DSP güçlendikçe Türkiye'de halk dünyada da Türkiye güçlenecektir. Bugün Ardahan'a gideceğiz. Ardahan'da miting yapacağız hiçbir yerden taşıma olmadan. Basınımız bunu çekecek yazacak ama siz onu akşam televizyonda yarın gazetelerde görmeyeceksiniz. Çünkü bu ikili yapıya Türkiye mahkummuş gibi bir hava veriliyor. Bu Türkiye için haksız bir gelişme."

Kars Belediye Başkan Adayı Orhan Cihantimur'a destek için söz alan Sezer, daha sonra karayoluyla Ardahan'a hareket etti. Sezer'in Ardahan'da mitinge gelen partililerden özür dileyerek helikopter kazası nedeniyle miting yapmayacağını söyleyeceği ardından da Erzurum'a döneceği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?