2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Sibirya soğukları donduruyor!

KARS'TA SİBİRYA SOĞUKLARI

Kars'ın Selim ilçesine etkili olan dondurucu soğuklar, hayatı olumsuz etkiliyor.

İlçeye bağlı Çıplaklı köyünde evlerin camları buz tutarken, mutfaktaki bardaklar da içerisindeki suyla birlikte dondu. Sibirya soğuklarının hakim olduğu kentte, vatandaşlar günlük işlerini yapmakta büyük zorluk çekiyor. Evlerinin camlarını kaplayan buz tabakasını kazıyarak temizlemeye çalışan Ezgi Yılmaz, kahvaltı yapmak için gittiği mutfakta, bardakların içerisindeki suyla birlikte donduğunu fark edince şaşkınlığını gizleyemedi. Ezgi Yılmaz, "İki gün önce başlayan kar yağışı yerini dondurucu havaya

bıraktı. Kahvaltı yapacaktık, mutfaktan almaya gittiğim bardaklar tamamen donmuş" dedi.

Öte yandan Çıplaklı köyünden ilçe merkezine yolcu taşıyan köy minibüsünün buz tutan camları ise ilginç bir görüntü oluşturdu. Minibüs sürücüsü Olgun Aytaş, soğuk hava nedeniyle aracını zor çalıştırdığını belirtti. Aytaş, "Şu anda minibüsün bütün camları buz tutmuş. Evlerimizin camları da buz tuttu" şeklinde konuştu.

KARS'TA SİBİRYA SOĞUKLARI
KARS'TA SİBİRYA SOĞUKLARI
KARS'TA SİBİRYA SOĞUKLARI
KARS'TA SİBİRYA SOĞUKLARI
KARS'TA SİBİRYA SOĞUKLARI
KARS'TA SİBİRYA SOĞUKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 12:05:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 13:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.227.249.xxx Tarih : 26.01.2010 21:26:53

İnsanları anlamak pek mümkün olmuyor işte.Sanki Kars'ta Akdeniz veya ılıman iklim hüküm sürüyormuş da aniden iklim değişikliği olmuş,önceden hiç kar yağmamış,sıcaklık sıfırın altına hiç düşmemiş gibi hayretler içerisinde bir haber yapılmış.Öznel düşüncemdir benim,bunun haber değeri yoktur.Kars'ta 2-3 yıldır eskisi gibi kar yağmaz doğrudur , insanlarda sanki Antalya'da yaşıyormuş havası oluştu,oysa coğrafi etkenler değişmedi.Kars'ın havası soğuktur,Sibirya yüksek basıncı etkisi altındadır,1700 rakımı vardır,denize uzaktır,karasal iklim hüküm sürer, kışın karlı ve soğuktur,yazın sıcak ve kuraktır iklimi. Kışı da 8 ay devam eder, ne çabuk unuttuk haftalarca köy yollarının kapalı oluşunu,10. ayda kar yağdığını, mayıs ayında çifte çıkıldığını,derelerin,kent merkezindeki suların donduğunu.Balık hafızalı olmayalım,geçmişimizi iyi bilelim ve unutmayalım,hafızamız zayıf olduğundandır ki güzel ülkem şimdi kaos ortamındadır.