6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sıcaklık eksi 15 dereceye düştü

Kars'ta gündüz hissedilen en düşük hava sıcaklığının eksi 15 derece olduğu bildirildi. Kentte gece hissedilen en düşük hava sıcaklığı eksi 26 derece olarak ölçülürken, dondurucu hava ve sis ilginç manzaralar oluşturdu. 

Dondurucu soğuk havanın ve sisin etkili olduğu Kars'ta, sis nedeniyle araçlar trafikte güçlükle ilerleyebildi. Hava sıcaklığı gündüz öğle vaktinde eksi 15 olarak ölçüldü. Geceden etkili olan sis ve soğuk, ağaç dallarında ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Don nedeniyle araçlar çalıştırılamazken, saatlerce araçların altında ateş yakan sürücüler sonuç alamayınca diğer araçların akülerinden destek aldı. Bir araç sürücüsü de aracın gerekli bütün bakımlarını yaptığı, ateş bile yaktığı halde aracını çalıştıramamaktan yakındı.
Bu arada, Kağızman'da hafif kar yağışı devam ederken, Susuz İlçesi'nde de sis nedeniyle görüş mesafesi 300 metreye kadar düştü. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bu gece hissedilen en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 26, Ağrı'da eksi 28, Ardahan'da eksi 22.5, Iğdır'da ise eksi 16 olarak ölçüldü. Kar kalınlığının Kars'ta 10, Ağrı'da 26, Ardahan'da 15 ve Iğdır'da 15 santimetre olduğu ifade edilirken, hafta sonu havanın parçalı ve az bulutlu olacağı ve pazartesi günü öğleden sonra kar yağışının etkili olacağı belirtildi. Hafta sonu en düşük hava sıcaklığının da eksi 24-26 arası olacağının beklendiği kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 16:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?