5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sigara yasağına aşıklardan destek

Bugün başlayan sigara yasağına Kars'ta halk ozanlarından da destek geldi.

Ozanlar, her akşam sahne aldıkları Murat Çobanoğlu Aşıklar Koruma Derneği'nde sigarayla ilgili değişler söylerken tiryakiler ise tüttürmeden duramadı. Sigara tiryakisi aşık Mahmut Karataş da sigarayı bırakma kararı aldığını değişlerle açıkladı.

Kars Murat Çobanoğlu Aşıklar Koruma Derneği ozanlarından Dernek Başkanı Mahmut Karataş, Arif Tellioğlu ve İzmir'den misafir gelen Karslı ozan Turgut Yılmaz, sigarayla ilgili konser verdi. Dernek salonunda toplanan az sayıda izleyiciye saatlerce seslenen ozanlar, ''Tiryakinin vay haline'' ve ''Sigaraya paydos tütüne paydos'' şeklinde kafiyeli atışma yaptılar.

Renkli olduğu kadar ilginç ve düşündürücü görüntülerin de yaşandığı konser boyunca izleyiciler sigara tüttürmeye devam ettiler. Birbiri ardına yakılan sigaralarla dernek salonu adeta duman altı oldu. İzleyicilerden birçoğu sigarayı bırakma niyetinde olmadığını gösterirken, sigara tüttürenler kervanına ozanlar da katıldı.
Günde 2 paket sigara içtiğini belirten Murat Çobanoğlu Aşıklar Koruma Derneği Başkanı Mahmut Karataş da bir yandan saz çalıp türkü söyledi bir yandan da sigarasını tüttürdü. Karataş daha sonra sigarasını söndürerek artık sigara içmeyeceğini söyledi. Karataş sigarayı bıraktığını şu dörtlükle dile getirdi:

"Der Mahmutum geçmişimi yandırdı/ 30 yıldır hep beni boşa kandırdı/ Huzurunuzda son sigarayı yandırdı/ Sigaraya paydos, tütüne paydos.''

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?