6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Sınır kapısında onarım başladı

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Türkiye ile Ermenistan sınırındaki Alican Sınır Kapısı'nın Ermenistan tarafında onarım çalışmalarına başlandığını söyledi.

Son günlerde Ermenistan'la Türkiye arasındaki sınır kapılarının açılmasının gündeme gelmesi üzerine görsel ve yazılı basında bu yönde haberlerle karşılaştıklarını belirten Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, "Ermenistan Türkiye arasında olan görüşmeler ve neticede de bu yakın günlerde de artık basın vasıtasıyla farklı haberler alıyoruz. Bu haberleri analiz ederken, görülen o ki, yakın zamanlarda sınırların açılması artık gerçekleşebilir. Elbette hem Türk halkını hem de Azerbaycan halkını çok
rahatsız ediyor. Biz bir millet iki devlet gibi kabul etmişiz. Gerçekten de bir millet iki devletiz. Buna göre de Karabağ meselesi çözülmeden Türkiye'nin de karşıya sunduğu şartlarını yani Türkiye'nin sınırını tanımadan, sözde soykırım iddialarından vazgeçmeden bu sınırların açılmasının mümkünü yoktur" dedi.

Sınır kapılarının açılmasının Türkiye'nin işi olduğunu söyleyen Sultanoğlu, "Ama biz hiç inanmıyoruz ki, Türkiye bu şartlarda sınırları açmak için karar imzalasın. Biz buna asla inanmak istemiyoruz. Ben düşünemiyorum ki, bu şartlar yerine getirilmeden göz göre göre Azerbaycan'ın Karabağ ateşlemeye yönelen bu duruma Türkiye imza atsın. Bu benim aklımın uçundan bile geçmez. Ne benim ne Türk halkının ne de Azerbaycan halkının.

Elbette sınır kapıları kapalı kalmaz. Sınırlar açılacak. Dünya yani o meraklı devletler sınırların açılması için bu kadar uğraşıyorlarsa, bir de Karabağ meselesini, sınırların açılmasını bu kadar çalışıyorlarsa Karabağ meselesini de, Türkiye problemlerini de çözmek için çaba sarf etsinler. 2.5 milyon nüfusu olan Ermenistan'dan aynı talepte bulunsunlar. Bunu neden gündeme getirmiyorlar. Karabağ sorunu çözülmeden, soykırım iddialarından vazgeçmeden, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanımadan sınırların
açılması akla gelmeyecek bir durumdur. Ben bunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısı'nda onarım çalışmalarına başlandığını söyleyen Sultanoğlu, "Bize gelen haberlere göre, son zamanlarda Ermenistan'la Iğdır arasında bulunan Alican Sınır Kapısı'nda, Ermenistan tarafında tamir ve onarımlar yapılıyor" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?