5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sirenler erken çaldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70'inci yıldönümünde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle anıldı. Törende sirenler, 4 dakika erken çalınınca şaşkınlık yaşandı. 

Anma törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, askeri erkan, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin konulmasının ardından sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada anons 4 dakika erken yapılınca sirenlerde çalınmaya başladı. Sirenin erken çalınması üzerine protokol üyeleri arasında şaşkınlık yaşandı. 

Vali Mehmet Ufuk Erden, durumun düzeltilmesi için görevlileri harekete geçirmek istedi. Herkes saygı duruşunda olduğu için anlatılmak istenilenler yerine ulaşmadı. Anons 2 dakika sonra yeniden yapıldı ama saat yine tutturulamadı. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesiyle Hükümet konağı önündeki törenler sona erdi. 

Duygularını dile getiren öğrenciler, "Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önder Türkiye'ye gelmedi ve gelmeyecekte. Atatürk bizlere Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim günlerini armağan etti. Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurtarıp ölenlerden oldu" dediler.
Anadolu Atatürk Meslek Kız Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Fatma Aybik ise, "Bu nesiller ne yazık ki Atatürk'ü anlamıyor. Yeniden hatırlatılması lazım. Atatürk'ün o anını anlayan öğrenciler yok artık. Gelişim teknoloji çağında herkes, hep bu döneme yönelik, eski çağları hatırlayacak bir şey yoktur" diye konuştu. 

Protokol ve öğrenciler Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans salonunda Atatürk'ün askeri yönünü ele alan programa katıldı. Programda şiirler okundu, Atatürk'ün hayatı ve bıraktıkları anlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 13:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?