5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Soğuk günde sıcak ziyaret

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde özürlü Hayrettin Polat , AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır ve Kaymakam Ahmet Altunbaş'ın kendisini ziyaret ederek yardımda bulunması üzerine göz yaşlarına hakim olamadı.

Kars Milletvekili Zeki Karabayır ve Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, ilçe merkezinde bulunan yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek gıda ve nakdi yardımda bulundular. İlk olarak Şehitler Mahallesi'nde Oturan Hayrettin Sade isimli vatandaşın evini ziyaret eden Karabayır ve Altunbaş, Sade'nin sorunlarını dinledi. Milletvekili Karabayır, "Artık biz devlet olarak vatandaşın ayağına gidiyoruz. İşte Kaymakamımız burada Emniyet Müdürümüz burada. Herkesi açlık ve susuzluk içerisinde bırakmamak bizim ve
devletin görevidir. Başta Başbakanımız olmak üzere işte Kaymakamımız biz buradayız. Sayın Kaymakamımızla beraber tespit ettikleri yoksul aileleri beraber gezelim diye bu anlamda geldik. Eskiden bu işler masa başında hallediliyordu. Şimdi yöneticilerimiz Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri, Vali ve Kaymakamlar artık vatandaşın ayağına gidiyor" dedi.

Kaymakam Altunbaş ise, "Sayın vekilimizle bir gezelim dolaşalım dedik. Vatandaşın sıkıntılarını kar yağarken yerinde dinleyelim. Güzel günlerde herkes gelir ama kış vakti kapılarını çalalım dedik" diye konuştu.

Karabayır ve Altunbaş daha sonra Yeni Mahalle'de oturan Hayrettin Polat(70) adlı özürlü vatandaşın evine geçti. Hayrettin Polat karşısında Milletvekili Zeki Karabayır ve Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş'ı görünce göz yaşlarına hakim olamadı. Gazetecilerin neden ağlıyorsun sorusu üzerine Polat, "Bu kadar insanları rahatsız ettik. Benim için buraya kadar gelmişler ama benim elimden bir şey gelmiyor. Yükünüz altından nasıl kalkacağız; hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı.

Polat'ın ağlaması üzerine Karabayır, "Siz bu devlete sadakatle hizmet etmişsiniz. Bu devleti sevmişsiniz bu devlete bağlanmışsınız" şeklinde konuştu.
Polat, "Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Ne olur siz bize hakkınızı helal edin. Sizin buraya gelip üzülmeniz beni daha çok üzüyor. Allah rızası için bana hakkınızı helal edin" ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Kaymakam Altunbaş tarafından Polat ailesine 500 YTL'lik bir çek verilerek gıda ve kömür yardımında bulunuldu. Milletvekili Zeki Karabayır ve Kaymakam Ahmet Altunbaş'ı kapıya kadar uğurlayan Polat yine gözyaşlarına hakim olamadı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?