4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Soğuk hava dondurdu

Kars'ta Sibirya soğukları hayatı felç etti. Gece termometrelerin eksi 32 dereceyi gördüğü Kars'ta çok sayıda araç dondu çalışmadı. Sabah erken saatlerde ise termometreler eksi 21 dereceyi gördü.

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından Sibirya soğukların hakim olduğu kentte aşırı soğuklardan dolayı çok sayıda araç dondu çalışmadı.

Gece eksi 32 dereceyi gören Kars'ta çok sayıda vatandaş araçlarını bugün çalıştırmadı. Onlarca vatandaş başka otomobillerin aküsünden takviye yaparak araçlarını çalıştırmaya çalıştı. Bazı sürücüler ise çekici çağırarak araçlarını servise götürdü.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'ta saatlerce uğraşarak araçlarını çalıştıramayan vatandaşlar, işlerine toplu taşıma araçlarını kullanarak gittiler. Bazı vatandaşlar motor kapağını açarak aracının motorunun ısınmasını sağlarken, bazı vatandaşlarda araçlarının motorunu battaniye ve halılarla kapatarak araçlarını soğuktan korumaya çalıştı.

Soğuk havanın Kars'ta hafta sonuna kadar etkili olacağı belirtildi. Kars'ta dün gece hava sıcaklığı eksi 32 derece olurken, sabah saatlerinde hava sıcaklığı eksi 21 derece olarak ölçüldü.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2012 Pazartesi 18:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?