5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Soğuk hava Kars'ı esir aldı

Soğuk hava Kars’ta etkisini göstermeye devam ediyor. Aşırı soğukla birlikte karayollarında meydana gelen buzlanma nedeniyle bazı araçlar takla attı, bazı araçlar ise kayarak yoldan çıktı.

Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Kars’ta, kent merkezinden geçen Kars Çayı dondu, soğuktan çalıştırılmasında sıkıntı çekilen bazı otoların ise üzeri sahipleri tarafından naylonlarla örtülerek mevsim boyunca kaldırıma terk edildi.


Kars’ı; Erzurum, Iğdır ve Ardahan’a bağlayan yollarda ise son günlerde artan buzlanma, özellikle araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Bir çok araç buzlanma nedeniyle kayarak yoldan çıkarken, bazı araçlar ise takla atarak şarampole yuvarlandı. Takla atan aracın lastiklerinde zincir olmadığı dikkat çekerken, kaza yerinden hızla geçmekte olan araçların da zincirsiz olmaları gözden kaçmadı. Yapılan uyarılara rağmen zincirsiz yola çıkan ve takla atan aracı gördükleri halde kaza yerinden hızla geçen araçlar kazalara davetiye çıkarıyor.

Öte yandan, Kars-Digor Karayolu’nun 10. kilometresinde ise zincirsiz bir araç kayarak takla attı. Kazada ölen ve yaralanan olmazken, kaza yerine gelen emniyet ekipleri, hem önlem aldı, hem de sürücüleri uyardı. Kaza yerinden geçen bir kamyon sürücüsü aracını durdurarak kamyonuna zincir taktı. Aracının plakasını ve farlarını temizleyen kamyon sürücüsü yoluna devam etti.

kars
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?